78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Jan Cervenka (e-mailem) --- 26. 5. 2011
Re: Fascinovany
Dne Thursday 26 of May 2011 11:24:28 R. Poláek napsal(a): > Jinak co se týká skladovacích prostorů, spíš to pro mě v vzdálenější > budoucnosti vypadá na chladnou komoru. V květnu polovinu, dvě třetiny > plástů s medem vybrat a tam uložit a potom podle vývoje ceny v podletí buď > něco z toho vrátit včelám na zimu nebo naopak v září, říjnu nahřát a > vytočit. > > Akorát ještě nemám představu o nákladech, co by to vyžadovalo.
No bud suchy sklep, nebo termokomoru se starym mrazakem - nebo lepe klimatizaci, naklady na stavbu - zalezi na Vasich dispozicich a klimoska cca 6-10000 Kc. Zalezi, jak to budete mit utepleno, provoz dle kvality a sazby elektriny, ovsem Vam si netroufam radit :) . Provozne bude nejlevnejsi ten suchy sklep.
--
S pozdravem
Jan Cervenka
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 52428
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - R. Polášek (85.71.180.241) --- 26. 5. 2011
Re: Fascinovany
"No bud suchy sklep, nebo termokomoru se starym mrazakem - nebo lepe
klimatizaci, naklady na stavbu - zalezi na Vasich dispozicich a klimoska cca
6-10000 Kc. Zalezi, jak to budete mit utepleno, provoz dle kvality a sazby
elektriny, ovsem Vam si netroufam radit :) . Provozne bude nejlevnejsi ten
suchy sklep."
Možná něco takového. Rozhodně to má svoje kouzlo, uložit plné rámky a jak dojdou zásoby medu, třeba o vánocích nebo v předjaří, prostě další dávku rozehřát a vytočit. Co jsem měl možnost vyzkoušet, tak to, že med zůstává v plástech v kontaktu s voštím, dává takhle rozehřátému a vytočenému medu jakousi chuť čerstvého, právě vytočeného neskladovaného medu
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 52430
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu