78146

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

ales molcik (e-mailem) --- 12. 4. 2011
Re: Prom?tne se cena cukru + 100% do ceny medu


Co jsem se bavil se včelaři, kteří medovinu dělají, tak většina to první kvašení má v postupu na léto a nemusí řešit teplotu. O medovině vyráběné za studena, jsem už někde četl, a ty kvasinky to je co přesně zač? Šimanského kvasinky to je oficiální název? Jinak z medu se dá i pálit něco jako slivovice. Co jsem měl možnost ochutnat tak se to dá, tedy ta 55% ,jak to má k 70% alkoholu to už je pro drsňáky. Ono přeměnit med na alkohol je nejekonomičtější zhodnocení medu.

# > ------------ Původní zpráva ------------
# > Od: Radek Hubač <drh/=/seznam.cz>
# > Předmět: Re: Re: Re: Prom?tne se cena cukru + 100% do ceny medu
# > Datum: 12.4.2011 13:31:55
# > ----------------------------------------
# > to udělej a bez vaření... Musíš včas, dokud si manželka myslí, že je medu moc
# > naložit. Použít "moje" kvasinky od Šimanského a za rok dát vědět jak to
# > dopadlo..
# > Radek
# > > ------------ Původní zpráva ------------
# > > Od: ales molcik <alesmolcik/=/seznam.cz>
# > > Předmět: Re: Re: Prom?tne se cena cukru + 100% do ceny medu
# > > Datum: 12.4.2011 12:18:57
# > > ----------------------------------------
# > > Cena je dána také v oblasti, kde se med prodává. Já med dávám i do krámků
# po
# > > vesnicich v okolí a med za 120kč leží na pultu, to je vyzkoušené. Na
# druhou
# > > stranu co jezdí různí obchodní zástupci "kolem" pravidelně ze Zlínska
# > někteří
# > > jsou z Čech, nevím ani přesně odkud, tak Ti zavolají dopředu, že přijedou
# a
# > > zamlouvají si vždy větší množství naráz, aby měly zásoby než dorazí příště,
# a
# > za
# > > těch 120kč to podle nich není problém. Podle mě v každé oblasti je nějaká
# > > cenová hranice. Ještě se mi sice nestalo, že by mi v některém roce zůstal
# > med.
# > > Kdyby mi zůstal, tak bych konečně si vyzkoušel vařit medovinu.
#
#

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 51626


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Tomáš Heřman (e-mailem) --- 20. 4. 2011
Re: Prom?tne se cena cukru + 100% do ceny medu

Simanskym kvasinkam je teplota skoro jedno. Uz to neresim. Kvasim v zime,
to mam cas a doma je relativne teplo ale pisou ze kvasi od 13°C.
Dolskym jsem topil akvarijnim topitkem, protoze jsem si nastudoval navod a
pisou tam ze musi byt 20-25°C a ze presto nejede vlak :-)

Dalsi sranda je, ze se doctes, ze varit medovinu z vicek nejde. Jde a jak
pekne, ted kvasi druha varka. Vis co bych slivovice musel prohnat vickama
:-))

T.H.




2011/4/12 ales molcik <alesmolcik/=/seznam.cz>

>
> Co jsem se bavil se včelaři, kteří medovinu dělají, tak většina to první
> kvašení má v postupu na léto a nemusí řešit teplotu. O medovině vyráběné za
> studena, jsem už někde četl, a ty kvasinky to je co přesně zač? Šimanského
> kvasinky to je oficiální název? Jinak z medu se dá i pálit něco jako
> slivovice. Co jsem měl možnost ochutnat tak se to dá, tedy ta 55% ,jak to
> má k 70% alkoholu to už je pro drsňáky. Ono přeměnit med na alkohol je
> nejekonomičtější zhodnocení medu.
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 51745


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu