78612
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
| - (94.229.32.130) --- 19. 1. 2011
Re: konzervace pylu
Jaká je nejlepší konzervace rouskovaného pylu?
V našich jednoduchých pomeroch máme možno štyri možnosti:
1. Sušením v elektrických sušičkách, v elktr. sporákoch pri 40°C, v lete na slnku a uložením v uzavretých súchých nádobách.
2. Zmarazením v "mrazákoch" pri 18°C a v nich aj držať. je to lacné (pri iných potravinch), kvalita výborná, odobrať na použitie môžeme podľa potreby a kvalita zostatku sa nezmení, peľ nie je spojený do jedného celku.
3. Liofylizácia- zbavenie peľu prebytočnej vody zmrazovaním.
4. Napodobenie konzervovania peľu spôsobom ako včela, čím čiastočne narušíme obal peľového zrnka, aby peľ bol pre človeka upotrebiteľný.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 49855
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu