78508
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- R. Polášek (85.71.180.241) --- 14. 1. 2011
Re: Maloobchodn? prodej
"Pokud je v sousedství toho obchůdku včelař, tak by bylo dobré ceny mít srovnané. A jakmile se začne s předháněním, kdo bude levnější, tak na tom budou nakonec špatně jak včelař, tak ten obchod. Já to do těch obchodů po vesnicích, kde dávám na prodej med, vozím za 80Kč, aby ten obchodník to mohl mít na pultu za 100Kč. A důležité je mít kvalitní etiketu se všemi údaji, to byla první věc, která každého zajímala když jsem jim med prvně nabídl."
Já ale píšu o obchodech ve městě. Možná jsou nějací včelaři blízko někde v panelácích a možná tam nějak prodávají svůj med, ale skuteční venkovští včelaři jsou kilometry daleko. Zvláště v té Ostravě. Potom, co se týká Ostravy, velkou konkurencí budou včelařské prodejny, já tam vím o dvou, jedna je prodejna nějakého místního včelařského družstva, je docela v centru a sortiment prodávaných medů a dalších všelijak zpracovaných včelařských produktů má velký.
Kvalitní etiketa je automatická věc, nemůže být znatelně horší než etikety běžného zboží vystaveného ve vedlejších regálech. Pro sklenici jakožto obal platí totéž. Bez etikety se dnes dá prodávat med mimo dvůr asi jen výhradně na tržištích a za hodně nízkou cenu.
Co vidím jako rozporuplné, je tlak i u těchto medů je prodávat v tekutém stavu. Rozehřívání medu až na jeho dokonalou rozpustnost bez zákalu krystalků i v zimě je zřejmě automatické. Stejně tak odhaduji, že včelaři neprodané sklenice,ve kterých med už krystaluje, zřejmě z obchodů stahují a doma znova rozehřívají a plní.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 49779
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu