78211

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Kristl Pavel --- 7. 1. 2004
RE: Medovina

> ... medovina nekvasí, kvasí pomalu, nebo se kvašení zastaví.

To je otázka, kterou jsem se zatím nedokázal rozluštit.
Když dělám bylinnou (ochucená odvarem z bylin), vykvasí rychle, po půl roce se dá bez následků pít, po roce je vynikající. Když stejným způsobem dělám perníkovou (odvar z koření, které dáváme do perníků), kvasí podstatně pomaleji (dvakrát tak dlouho). Asi za to může chemie.

> Možná by se dalo opatrně zvýšit procento medu.
Co se týče zbytkového cukru, dávám na 100 litrů asi 45-50kg medu, výsledek je něco přes 90 litrů dobré medoviny.

> ... slyší medovina si vzpomene na lehce páchnoucí sladké lepidlo,
> ... se prodává na Vánočních trhách a ohrne nos.

Přestože poměry jsou stejné, bylinnou mám lehce nahořklou (dobromysl), perníková je na chuť podstatně sladší, ale k lepidlu to má ještě daleko. A přestože ji samozřejmě dělám hlavně pro sebe, mám každoroční předvánoční problém, aby mi něco doma na ty vánoce zbylo.

Zdraví Pavel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 4842


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu