78508

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Jiri Borik (147.228.1.130) --- 30. 4. 2009
Re: Apiinvert

Zdenek napsal(a):

> Nebo cast krmeni ponechame ovsem s rizikem, ze vcely to prenesou a smichaji
> s donesenym medem. Neumim si predstavit jak tomuto zcela zabranit. Jakou
> cast krmiva jim na jare ponechat je jen veci zvyku. Vcely nerozlisuji med a
> krmivo. Kdyby se delaly standardne testy na pritomnost cukru z krmiva v
> medu, asi by se vcelari divili. To by pak tezko byly bezne vynosy 50 kilo
> na vcelstvo. Zvlaste kdyz v okoli nic neroste.

Tohle se mi zda prehnane. Dokrmim na zimu 10-15 kg cukru (na 20 kg zasob celkem). Z toho zustane na jare v plodisti tretina ? Mene ? Cilene nic do medniku neprendavam (respektive plnejsi plasty pri jarni kontrole si oznacim napinackem a nevytacim) a kolik toho vcely samy prenesou ?
Hodne prehnane kilo, dve ? Ze zminovanych 50 kil medu ?

Ze se v jarnim medu cukr v malem mnozstvi objevit muze bych nepopiral, ale kolik by ho vcelar musel zkrmit, aby mu to dalo 50 kilo v oblasti bez snusky ?

Jiri Borik

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 35481


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu