78124

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Radim Polášek (e-mailem) --- 10. 1. 2009
Re: Cistenie vosku

Další možností je extrakce nějakým rozpouštědlem. Chemická se nedá přímo
říkat, protože rozpouštědlo v voskem nereaguje, nejedná se o chemický děj,
ale o fyzikální děj. Tam je problém, že rozpouštědlo by s voskem vymylo ze
zbytků i další nežádoucí látky, minimálně barviva, takže vosk by byl
mimořádně tmavý. Asi kdyby měl někdo k dispozici metráky a tuny zbytků z
vytavování vosku ročně, nějaká aparatura na toto by se mohla zaplatit.
Použitelných metod by se určitě našlo hodně, asi by to ale všechno skončilo
na ekonomice kvůli nízkým cenám včelího vosku.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: <Josef.Mensik/=/seznam.cz>
To: <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Saturday, January 10, 2009 5:00 PM
Subject: Re: Cistenie vosku


Další možností je pak chemická extrakce ale ten vosk již není vhodný pro
včely

Pepan

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 33351


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu