78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazení
| - Radek HUBAČ (e-mailem) --- 21. 12. 2008
RE: medovina
Mrkni na ww.schimansky.cz
MUDr. Radek Hubač drh/=/seznam.cz mobil: 774 028 601
-----Original Message----- From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of ??ma Sent: Saturday, December 20, 2008 9:14 PM To: V?ela?sk? mailing list Subject: medovina
Kde se dají sehnat kvasinky Schimanský a jsou ještě nějaké jiné vhodné kvasinky na výrobu medoviny? Chtěl bych vyzkoušet také jiné, než dolské.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 32952
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - (e-mailem) --- 23. 12. 2008
Re: medovina
Na to jsou dvě metody 1) Macerace plodů a bylin v lihu a pak se přidá do do hotového výrobku 2) rozdrcené plody nebo byliny se do kvasící tekutiny zavěsí v plátěném sáčku a necá po celo dobu kvašení Do medoviny se musí vždy něco přidat me oobsahuje minimm kyselin a jiných huťových látek a medovina by byla velmi mdlé cuti Doba kvašení též závicí na množství živných solí med sám osobě nemé téměř žádné Proto se tam přidávají.
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Stonjek <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: medovina > Datum: 23.12.2008 10:59:59 > ---------------------------------------- > Tak bylinkami se hlavně napravuje nic moc chuť, aby se to vůbec dalo > pít.Otázka ale zněla jak docílit mandlové chuti, např jak chutná Dolská > mandlová. Přírodními mandlemi to zřejmě nepůjde. Všem na Konferenci přeji > hezké svátky a hlavně hodně zdraví. To ostatní si za prodaný med můžeme > koupit! Zdraví R. Stonjek > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 32970
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Michal Seničan (e-mailem) --- 30. 12. 2008
Re: medovina
Ja pouzivam caj STOMORAN , dostat v lekarni, na 25 litrov roztoku 2 lyzice susenej drogy zabalit do gazy a nechat normalne varit v roztoku. Dostanete lahodnu horku prichut. Vyskusane uz niekolko rokov. gabi Kominek < ------------ Pôvodná správa ------------ < Od: Stonjek <e-mail/=/nezadan> < Predmet: Re: medovina < Dátum: 22.12.2008 20:23:21 < ---------------------------------------- < Když jsme u té medoviny, nevíte jak docílit kvalitní mandlové chuti? Kdysi < dávno na kurzu v Dole říkali, že se musí použít potrav. příchuť, Od dvou < výrobců jsem jí zkusil a nic moc. Vyrábím zatím pouze přírodní bez < příchutí, ale potřebuji trochu rozšířit sortiment. Zdraví R. Stonjek < < <
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 33110
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - KaJi (212.77.163.106) --- 25. 2. 2009
Re: medovina
Co sa tyka rozmerov ramikov skuste pozriet na uvedeny link.
----------------
Je to úplně jedno a jediné na čem záleží je váha nástavku a kondička.
Ale buď Optimal a spíše 448*15,9. A to proto, že je k mání v ČR plastový rámek. Viz Moderní včelař 2009/1.
Dneska bych se rozhodl takto. Když si vezmu, že nemám starosti s mezistěnama, při vytáčení to drží.
Karel
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 34394
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu