78190

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


číma (88.100.95.205) --- 20. 12. 2008
medovina

Kde se dají sehnat kvasinky Schimanský a jsou ještě nějaké jiné vhodné kvasinky na výrobu medoviny? Chtěl bych vyzkoušet také jiné, než dolské.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 32948


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Radek HUBAČ (e-mailem) --- 21. 12. 2008
RE: medovina

Mrkni na ww.schimansky.cz

MUDr. Radek Hubač
drh/=/seznam.cz
mobil: 774 028 601


-----Original Message-----
From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of
??ma
Sent: Saturday, December 20, 2008 9:14 PM
To: V?ela?sk? mailing list
Subject: medovina

Kde se dají sehnat kvasinky Schimanský a jsou ještě nějaké jiné vhodné
kvasinky na výrobu medoviny? Chtěl bych vyzkoušet také jiné, než dolské.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 32952


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Stonjek (213.151.87.64) --- 22. 12. 2008
Re: medovina

Když jsme u té medoviny, nevíte jak docílit kvalitní mandlové chuti? Kdysi dávno na kurzu v Dole říkali, že se musí použít potrav. příchuť, Od dvou výrobců jsem jí zkusil a nic moc. Vyrábím zatím pouze přírodní bez příchutí, ale potřebuji trochu rozšířit sortiment. Zdraví R. Stonjek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 32961


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Pepík (78.136.174.133) --- 23. 12. 2008
Re: medovina

Chce to trochu Cyankály(kyanid draselný)prudký jed s příchutí hořkých mandlí.Raději bych tuto cestu opustil a šel na bylinky ty lidé berou a budou čím dál víc.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 32966


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
Stonjek (90.183.70.9) --- 23. 12. 2008
Re: medovina

Tak bylinkami se hlavně napravuje nic moc chuť, aby se to vůbec dalo pít.Otázka ale zněla jak docílit mandlové chuti, např jak chutná Dolská mandlová. Přírodními mandlemi to zřejmě nepůjde. Všem na Konferenci přeji hezké svátky a hlavně hodně zdraví. To ostatní si za prodaný med můžeme koupit! Zdraví R. Stonjek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 32968


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

               
(e-mailem) --- 23. 12. 2008
Re: medovina

Na to jsou dvě metody
1) Macerace plodů a bylin v lihu a pak se přidá do do hotového výrobku
2) rozdrcené plody nebo byliny se do kvasící tekutiny zavěsí v plátěném sáčku a necá po celo dobu kvašení
Do medoviny se musí vždy něco přidat me oobsahuje minimm kyselin a jiných huťových látek a medovina by byla velmi mdlé cuti
Doba kvašení též závicí na množství živných solí med sám osobě nemé téměř žádné Proto se tam přidávají.

Pepan


> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Stonjek <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: medovina
> Datum: 23.12.2008 10:59:59
> ----------------------------------------
> Tak bylinkami se hlavně napravuje nic moc chuť, aby se to vůbec dalo
> pít.Otázka ale zněla jak docílit mandlové chuti, např jak chutná Dolská
> mandlová. Přírodními mandlemi to zřejmě nepůjde. Všem na Konferenci přeji
> hezké svátky a hlavně hodně zdraví. To ostatní si za prodaný med můžeme
> koupit! Zdraví R. Stonjek
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 32970


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Michal Seničan (e-mailem) --- 30. 12. 2008
Re: medovina

Ja pouzivam caj STOMORAN , dostat v lekarni, na 25 litrov roztoku 2 lyzice susenej drogy zabalit do gazy a nechat normalne varit v roztoku. Dostanete lahodnu horku prichut. Vyskusane uz niekolko rokov.
gabi Kominek
< ------------ Pôvodná správa ------------
< Od: Stonjek <e-mail/=/nezadan>
< Predmet: Re: medovina
< Dátum: 22.12.2008 20:23:21
< ----------------------------------------
< Když jsme u té medoviny, nevíte jak docílit kvalitní mandlové chuti? Kdysi
< dávno na kurzu v Dole říkali, že se musí použít potrav. příchuť, Od dvou
< výrobců jsem jí zkusil a nic moc. Vyrábím zatím pouze přírodní bez
< příchutí, ale potřebuji trochu rozšířit sortiment. Zdraví R. Stonjek
<
<
<

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 33110


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
Michal Seničan (e-mailem) --- 25. 2. 2009
Re: medovina


Co sa tyka rozmerov ramikov skuste pozriet na uvedeny link.



http://www.vcely.sk/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=657&highlight=rozmery+ramikov

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 34392


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

               
KaJi (212.77.163.106) --- 25. 2. 2009
Re: medovina

Co sa tyka rozmerov ramikov skuste pozriet na uvedeny link.
----------------

Je to úplně jedno a jediné na čem záleží je váha nástavku a kondička.
Ale buď Optimal a spíše 448*15,9. A to proto, že je k mání v ČR plastový rámek. Viz Moderní včelař 2009/1.
Dneska bych se rozhodl takto. Když si vezmu, že nemám starosti s mezistěnama, při vytáčení to drží.

Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 34394


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu