78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
| - Radek HUBAČ (e-mailem) --- 21. 12. 2008
RE: medovina
Mrkni na ww.schimansky.cz
MUDr. Radek Hubač drh/=/seznam.cz mobil: 774 028 601
-----Original Message----- From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of ??ma Sent: Saturday, December 20, 2008 9:14 PM To: V?ela?sk? mailing list Subject: medovina
Kde se dají sehnat kvasinky Schimanský a jsou ještě nějaké jiné vhodné kvasinky na výrobu medoviny? Chtěl bych vyzkoušet také jiné, než dolské.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 32952
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - (e-mailem) --- 23. 12. 2008
Re: medovina
Na to jsou dvě metody 1) Macerace plodů a bylin v lihu a pak se přidá do do hotového výrobku 2) rozdrcené plody nebo byliny se do kvasící tekutiny zavěsí v plátěném sáčku a necá po celo dobu kvašení Do medoviny se musí vždy něco přidat me oobsahuje minimm kyselin a jiných huťových látek a medovina by byla velmi mdlé cuti Doba kvašení též závicí na množství živných solí med sám osobě nemé téměř žádné Proto se tam přidávají.
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Stonjek <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: medovina > Datum: 23.12.2008 10:59:59 > ---------------------------------------- > Tak bylinkami se hlavně napravuje nic moc chuť, aby se to vůbec dalo > pít.Otázka ale zněla jak docílit mandlové chuti, např jak chutná Dolská > mandlová. Přírodními mandlemi to zřejmě nepůjde. Všem na Konferenci přeji > hezké svátky a hlavně hodně zdraví. To ostatní si za prodaný med můžeme > koupit! Zdraví R. Stonjek > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 32970
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Michal Seničan (e-mailem) --- 30. 12. 2008
Re: medovina
Ja pouzivam caj STOMORAN , dostat v lekarni, na 25 litrov roztoku 2 lyzice susenej drogy zabalit do gazy a nechat normalne varit v roztoku. Dostanete lahodnu horku prichut. Vyskusane uz niekolko rokov. gabi Kominek < ------------ Pôvodná správa ------------ < Od: Stonjek <e-mail/=/nezadan> < Predmet: Re: medovina < Dátum: 22.12.2008 20:23:21 < ---------------------------------------- < Když jsme u té medoviny, nevíte jak docílit kvalitní mandlové chuti? Kdysi < dávno na kurzu v Dole říkali, že se musí použít potrav. příchuť, Od dvou < výrobců jsem jí zkusil a nic moc. Vyrábím zatím pouze přírodní bez < příchutí, ale potřebuji trochu rozšířit sortiment. Zdraví R. Stonjek < < <
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 33110
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - KaJi (212.77.163.106) --- 25. 2. 2009
Re: medovina
Co sa tyka rozmerov ramikov skuste pozriet na uvedeny link.
----------------
Je to úplně jedno a jediné na čem záleží je váha nástavku a kondička.
Ale buď Optimal a spíše 448*15,9. A to proto, že je k mání v ČR plastový rámek. Viz Moderní včelař 2009/1.
Dneska bych se rozhodl takto. Když si vezmu, že nemám starosti s mezistěnama, při vytáčení to drží.
Karel
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 34394
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu