78125

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Jiří Danihlík (88.101.12.73) --- 22. 5. 2008
Re:

U nás (Valašské Meziříčí) je zatím také stále chladno, řepka ale už pomalu odkvétá. Když vidím, že se zde diskutuje o medobraní, tak mám pro vás pár informací. Měřil jsem refraktometrem obsah vody v medu, protože se také chystám vytáčet. Měření jsem udělal u několika včelstev, výsledky: zavíčkovaný med v medníku průměrně 18% vody, zavíčkovaný med v plodišti asi 17% vody. Otevřený med v medníku měl kolem 15% vody a otevřený med v plodišti asi 20%. Takže až se budete chystat vytáčet, dávejte si pozor na zralost medu - hlavně u řepkového je to velmi zrádné. Ani zavíčkovaný med nemusí být vždy nutně zralý, o tom je však psáno i v literatuře, jen jsem na to chtěl upozornit :-)
Pěkný den všem

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 29635


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu