78508

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Petr Forejtek (e-mailem) --- 22. 4. 2008
Re: medovina

Zatím jsem kvasil pravda pouze jablečný mošt, a to bez kvasinek. Takže to,
co tady píše přítel Kala jeví se mi jako nejpřirozenější způsob. Žádná velká
věda. Ať se daří.

pf

----- Original Message -----
From: "Josef Kala" <pepa.kala/=/volny.cz>
To: <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Tuesday, April 22, 2008 8:50 PM
Subject: RE: medovina


Po několikaletých ne vždy dobrých zkušenostech s mnoha druhy speciálních
kvasinek ( i vinných ) jsem vrátil k obyčejnému váženému droždí.
Občas je v některých menších obchůdcích k dostání ( cca 10dkg za 10 až
20Kč). Kvasnice balené, prodávané v supermarketech nefungují - nevím proč.

10dkg kvasnic rozpustím asi v půl litru vlažné vody (převařené) přidám
lžičku krystalového cukru a po cca 10 minutách vmíchám do roztoku medu.
Kvasí opravdu bouřlivě.

Ale respektuji specialisty, kteří umí "rozchodit" i jiné kvasinky. Zde na
konferenci je jich mnoho. Některý se určitě o své zkušenosti také podělí.
Josef Kala


-----Original Message-----
From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of číma
Sent: Tuesday, April 22, 2008 8:20 PM
To: Včelařský mailing list
Subject: medovina

Prosím, má někdo zkušenosti s jinými kvasinkami, než s dolskými? A jaké
vlastně jsou další vhodné kvasinky pro výrobu medoviny, nebo vůbec, které
jsou nejlepší. Děkuji za odpověď.


__________ Informace od NOD32 3043 (20080421) __________

Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32.
http://www.nod32.cz



Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 29089


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu