78662
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
| - Josef Kala (e-mailem) --- 22. 4. 2008
RE: medovina
Po několikaletých ne vždy dobrých zkušenostech s mnoha druhy speciálních kvasinek ( i vinných ) jsem vrátil k obyčejnému váženému droždí. Občas je v některých menších obchůdcích k dostání ( cca 10dkg za 10 až 20Kč). Kvasnice balené, prodávané v supermarketech nefungují - nevím proč.
10dkg kvasnic rozpustím asi v půl litru vlažné vody (převařené) přidám lžičku krystalového cukru a po cca 10 minutách vmíchám do roztoku medu. Kvasí opravdu bouřlivě.
Ale respektuji specialisty, kteří umí "rozchodit" i jiné kvasinky. Zde na konferenci je jich mnoho. Některý se určitě o své zkušenosti také podělí. Josef Kala
-----Original Message----- From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of číma Sent: Tuesday, April 22, 2008 8:20 PM To: Včelařský mailing list Subject: medovina
Prosím, má někdo zkušenosti s jinými kvasinkami, než s dolskými? A jaké vlastně jsou další vhodné kvasinky pro výrobu medoviny, nebo vůbec, které jsou nejlepší. Děkuji za odpověď.
__________ Informace od NOD32 3043 (20080421) __________
Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32. http://www.nod32.cz
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 29088
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Petr Forejtek (e-mailem) --- 22. 4. 2008
Re: medovina
Zatím jsem kvasil pravda pouze jablečný mošt, a to bez kvasinek. Takže to, co tady píše přítel Kala jeví se mi jako nejpřirozenější způsob. Žádná velká věda. Ať se daří.
pf
----- Original Message ----- From: "Josef Kala" <pepa.kala/=/volny.cz> To: <vcely/=/v.or.cz> Sent: Tuesday, April 22, 2008 8:50 PM Subject: RE: medovina
Po několikaletých ne vždy dobrých zkušenostech s mnoha druhy speciálních kvasinek ( i vinných ) jsem vrátil k obyčejnému váženému droždí. Občas je v některých menších obchůdcích k dostání ( cca 10dkg za 10 až 20Kč). Kvasnice balené, prodávané v supermarketech nefungují - nevím proč.
10dkg kvasnic rozpustím asi v půl litru vlažné vody (převařené) přidám lžičku krystalového cukru a po cca 10 minutách vmíchám do roztoku medu. Kvasí opravdu bouřlivě.
Ale respektuji specialisty, kteří umí "rozchodit" i jiné kvasinky. Zde na konferenci je jich mnoho. Některý se určitě o své zkušenosti také podělí. Josef Kala
-----Original Message----- From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of číma Sent: Tuesday, April 22, 2008 8:20 PM To: Včelařský mailing list Subject: medovina
Prosím, má někdo zkušenosti s jinými kvasinkami, než s dolskými? A jaké vlastně jsou další vhodné kvasinky pro výrobu medoviny, nebo vůbec, které jsou nejlepší. Děkuji za odpověď.
__________ Informace od NOD32 3043 (20080421) __________
Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32. http://www.nod32.cz
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 29089
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - (e-mailem) --- 22. 4. 2008
Re:medovina
Dříve jsem používal vinné kvasinky Malaga
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: ??ma <e-mail/=/nezadan> > Předmět: medovina > Datum: 22.4.2008 20:48:05 > ---------------------------------------- > Prosím, má někdo zkušenosti s jinými kvasinkami, než s dolskými? A jaké > vlastně jsou další vhodné kvasinky pro výrobu medoviny, nebo vůbec, které > jsou nejlepší. Děkuji za odpověď. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 29090
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Radek HUBAČ (e-mailem) --- 7. 5. 2008
RE: medovina
Ach jo, to je hrůza ty odpovědi, lidi, vždyť Vy snad ani medovinu neděláte. Pokud máte předvánočního moderního včelaře, mrkněte na můj článek, používám kvasinky od pana Šimůnka www.schimansky. Cz v případě dalších dotazů mě kontaktujte přímo pošlu nějaké info. Jmenovaným kvasinkám stačí bohatě 22 st.
MUDr. Radek Hubač drh/=/seznam.cz mobil: 774 028 601
-----Original Message----- From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of ??ma Sent: Tuesday, April 22, 2008 8:20 PM To: V?ela?sk? mailing list Subject: medovina
Prosím, má někdo zkušenosti s jinými kvasinkami, než s dolskými? A jaké vlastně jsou další vhodné kvasinky pro výrobu medoviny, nebo vůbec, které jsou nejlepší. Děkuji za odpověď.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 29374
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu