78082

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Jirka (195.113.197.144) --- 12. 11. 2007
netěsná zátka

Ahoj, udělall jsem medovinu, první týden krásně kvysila, pak ustala a nemohl jsem přijít čím. Nepomohlo přidávání živné soli, kvysinek, ani medu. Ani utěsnění zátky kolem modelínou. Asi po týdnu jsem ze zoufalství potáhl modelínou celý vršek zátka a kvašení se v to ránu rozeběhlo. Zřejmě v zátce byly póry skrz ní. Když týden zátka netěsníla a plyn neutíkal přes kvasnou zátku nemohlo dojít ke zoctovatění nebo znehodnocení medoviny?

Jirka

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 25732


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Radek Krušina (195.39.121.166) --- 12. 11. 2007
Re: netěsná zátka

Jirka napsal:

>Ahoj, udělall jsem medovinu, první týden krásně kvysila, pak ustala a nemohl jsem přijít čím. Nepomohlo přidávání živné soli, kvysinek, ani medu.
>Ani utěsnění zátky kolem modelínou. Asi po týdnu jsem ze zoufalství potáhl modelínou celý vršek zátka a kvašení se v to ránu rozeběhlo. Zřejmě v zátce byly póry skrz ní.
>Když týden zátka netěsníla a plyn neutíkal přes kvasnou zátku nemohlo dojít ke zoctovatění nebo znehodnocení medoviny?
.......................

Nemohlo.
Zoctovatění hrozí, pokud necháš nádobu otevřenou, až je medovina dokvašená.




Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 25733


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu