78508

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Leoš (213.19.51.58) --- 22. 8. 2007

Sklenicemi krmím už 15 let a teprve teď, když jsem si přečetl všechny příspěvky, jsem si uvědomil jak je to děsně složité. Úplně mě to vyděsilo . . . -)

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24548


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Radim Polá?ek (e-mailem) --- 22. 8. 2007
Re:

No ono to ve skutečnosti poměrně složitý děj je. Fyzikální chemik matematik
by popsal dost stránek, kdyby měl podrobně popsat rovnicemi, jak je
hydrostatický tlak uvnitř sklenice a tlak vyvíjený povrchovým napětím
roztoku cukru na otvorech víčka je v rovnováze v závislosti na průměru
otvorů ve víčku a poloměru zakřivení povrchu kapaliny v otvoru a jak to
všechno ovlivńuje atmosférický tlak nebo když nějaké stéblo nebo sítko se
dotýká povrchu kapaliny v otvoru a deformuje poloměr zakřivení kapaliny v
otvoru nebo jak rozdílná koncentrace cukru ve vodě během odebírání cukru z
láhve mění povrchové napětí kapaliny a tím ovlivňuje tu rovnováhu nebo třeba
co dokážou stopy saponátu ve vodě, které včelám ještě vůbec nevadí ale
povrchové napětí vody dokáží podstatně snížit. ( převrácená flaška bude
citlivější na šikmé uložení nebo větší otvory ve víčku a bude vytékat).
Přirozeně včelaři, který krmí je tady toto prakticky na nic.

R. Polášek


----- Original Message -----
From: "Leo" <Ardenus/=/seznam.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Wednesday, August 22, 2007 8:45 PM


> Sklenicemi krmím už 15 let a teprve teď, když jsem si přečetl všechny
> příspěvky, jsem si uvědomil jak je to děsně složité. Úplně mě to vyděsilo
.
> . . -)

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24549


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Leoš (213.19.51.58) --- 22. 8. 2007
Re:


... přirozeně včelaři, který krmí je tady toto prakticky na nic.

Souhlas, z hlediska globálního aspektu se jedná o principiální lavírování na hladině subjektivního kompromisu . . . -)

Dal jsem se před tím čtením o krmení do ochutnávání burčáku a lehce jsem se zamyslel jak je to vlastně vše složité.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24550


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu