78681
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- A.Turčáni (62.168.124.211) --- 21. 8. 2007
Re: švestky, švestky, švestky
Kolik
medu, kdy a tak.... Od přidání medu si slibuji jemnější chuť slivovice -
co Vy na to?
*** ježek ***
Pri každom ovocí v kvase, je dôležitá je cukornatosť, čím slivky zbieramie pozdejšie, tým sú zrelšie a tým viac je v nich cukru. Na urýchlenie kvasenia pridajte ušľachtilé kvasinky, ale i nemusíte kvasenie prebehne aj bez nich.Ale pri prebytkoch medu a jeho odberných cien, sa med lepšie zhodnotí týmto spôsobom.
Kvas s medom: rozpis pre 100 litrov: 75 lit. slivky, 20 litrov vody a 5kg medu, kvas rozmiešať. Cukor rozpustiť vo vode 35˚C teplej. Ak by Ste robili čistý "medovec", tak pomer 75 lit. vody 35˚C teplej, v ktorej rozpustíte 25 kg medu a ušľatilé kvasinky (množstvo je uvedeníé na návode na ich použitie), ale dobré je i pekárenské droždie, na 100litov kvasu pripraviť zákvas z množstva 5 balíčkov (42 g), vliať a zamiešať. Doba kysnutia: v obidvoch prípadoch, dotiaľ kým všetok cukor neprekvasí (stačí ochutnávať)
Anton
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 24499
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu