78083

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


ježek.obecný (e-mailem) --- 20. 8. 2007
švestky, švestky, švestky

zdravím všechny,

nedávno zde proběhlo velmi pěkné téma o medovině. Chtěl bych se zeptat
jestli přidáváte med i do ovocných kvasů, aktuálně teď do švestek? Kolik
medu, kdy a tak.... Od přidání medu si slibuji jemnější chuť slivovice -
co Vy na to?


*** ježek ***

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24495


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
cvanha (217.112.164.181) --- 20. 8. 2007
Re: švestky, švestky, švestky

Jo, otec dava 1 kg na metrak kvasu (misto cukru na rozkvaseni). Tvrdi, ze je pak slivovice jemnejsi, ja jsem si rozdilu nevsiml (ale tim netvrdim, ze nejaky neni).
Kdyz ma v becce neco pres 50 kg, tak rozpusti davku na celou becku ve vlazne vode a naleje do kvasu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24496


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Pavel Votrubec (e-mailem) --- 21. 8. 2007
Re: vestky, vestky, vestky

Ahoj,
a dá se u tvého otce domluvit koupě slivovice?
Zaboha nemůžu nikde sehnat "kvaliní" domácí slivovici.

Pavel Votrubec

----- Original Message -----
From: "cvanha" <kamil.turza/=/seznam.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, August 20, 2007 10:37 PM
Subject: Re: vestky, vestky, vestky


> Jo, otec dava 1 kg na metrak kvasu (misto cukru na rozkvaseni). Tvrdi, ze
> je pak slivovice jemnejsi, ja jsem si rozdilu nevsiml (ale tim netvrdim,
> ze
> nejaky neni).
> Kdyz ma v becce neco pres 50 kg, tak rozpusti davku na celou becku ve
> vlazne vode a naleje do kvasu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24505


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Gustimilián Pazderka (80.78.146.242) --- 22. 8. 2007
Re: vestky, vestky, vestky

Tak to pozor.

Jestli je ta DOMÁCÍ SLIVOVICE z oficiální palírny a je to doložitelné a odvedena spotřební daň, tak nic proti, ale jestli mohu porovnávat s jiným podobným artiklem, tak TAJNÍ dělají vše proto, aby přesně na takové pobídky a sháňky nashromáždily co nejvíce důkazů a potom si na "ptáčka" políčily. Jestli chcete mít klidný život, nedůvěřujte lidem, které neznáte a hlavně na internetu. Je to práce PČR, resp. jejich speciálních odd, které potom ve spolupráci s jinými líčí pasti třeba i inzercí přes internet. (nelegální SW, filmy, mp3, alkohol, cigarety, značkové zboží atp. atd)

> Pavel Votrubec (e-mailem) --- 21. 8. 2007
Re: vestky, vestky, vestky (24495) (24496)

Ahoj,
a dá se u tvého otce domluvit koupě slivovice?
Zaboha nemůžu nikde sehnat "kvaliní" domácí slivovici.

Pavel Votrubec<

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24546


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
je?ek.obecný (e-mailem) --- 22. 8. 2007
Re: vestky, vestky, vestky

na každých www stránkách které se věnují tématu se dočtete že lihovina
získaná z pěstitelského pálení NESMÍ být dále prodávána...... je to
jedno z omezení které má pěstitelské pálení, další hodně známe je max.
30l lihu na RODINU/sezonu (temi litry si nejsem jisty, ale od tech 30l
to neni daleko)....


*** ježek ***


Gustimilián Pazderka napsal(a):
> Tak to pozor.
>
> Jestli je ta DOMÁCÍ SLIVOVICE z oficiální palírny a je to doložitelné a
> odvedena spotřební daň, tak nic proti, ale jestli mohu porovnávat s jiným
> podobným artiklem, tak TAJNÍ dělají vše proto, aby přesně na takové pobídky
> a sháňky nashromáždily co nejvíce důkazů a potom si na "ptáčka" políčily.
> Jestli chcete mít klidný život, nedůvěřujte lidem, které neznáte a hlavně
> na internetu. Je to práce PČR, resp. jejich speciálních odd, které potom ve
> spolupráci s jinými líčí pasti třeba i inzercí přes internet. (nelegální
> SW, filmy, mp3, alkohol, cigarety, značkové zboží atp. atd)
>
>
>> Pavel Votrubec (e-mailem) --- 21. 8. 2007
>>
> Re: vestky, vestky, vestky (24495) (24496)
>
> Ahoj,
> a dá se u tvého otce domluvit koupě slivovice?
> Zaboha nemůžu nikde sehnat "kvaliní" domácí slivovici.
>
> Pavel Votrubec<
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24551


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

               
A.Turčáni (62.168.124.211) --- 23. 8. 2007
Re: švestky, švestky, slivky

....že lihovina
získaná z pěstitelského pálení NESMÍ být dále prodávána. Ježek

Priatelia, nerobte z bežnej záležitosti horor. Nepredávajte, darujte! Obdarovaný sa vám môže odvďačiť aj peniazmi a polícia Vás môže....!

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24554


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

                  
Gustimilián Pazderka (80.78.146.242) --- 23. 8. 2007
Re: švestky, švestky, slivky

Anton:
>
Priatelia, nerobte z bežnej záležitosti horor. Nepredávajte, darujte! Obdarovaný sa vám môže odvďačiť aj peniazmi a polícia Vás môže....!<
......

Já jen aby se vědělo, že Bratři se dívají.

A je to prakticky přes internet nejjednodušší způsob, jak někoho pozorovat, vyžádat si soudně v rámci otevřeného šetření iniciály, obeslat obsílkama s pozvánkou kvůli podání vysvětlení. Chci vidět, jak vysvětlujete porušování zákona o lihu. A je jedno jestli je někdo kupující nebo prodávající.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24568


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

                     
Leoš (213.19.51.58) --- 23. 8. 2007
Re: švestky, švestky, slivky

GUPA:

A je to prakticky přes internet nejjednodušší způsob, jak někoho pozorovat, vyžádat si soudně v rámci otevřeného šetření iniciály, obeslat obsílkama s pozvánkou kvůli podání vysvětlení. Chci vidět, jak vysvětlujete porušování zákona o lihu. A je jedno jestli je někdo kupující nebo prodávající.
Já jen aby se vědělo, že Bratři se dívají

..............

Nevím co znamená pojem "otevřené šetření" a už vůbec si nedovedu představit tu komedii, jak podávám vysvětlení dle § 13 zák. č. 283/91 Sb (zákon o Policii ČR) kvůli tomu, že jsem se dostal do rozporu se zákonem o lihu díky tomu že nabízím na netu slivovici.

Docela mě tenhle příspěvek pobavil, takže až půjdeme včelaříci spát, dejte pozor, BRATŘI SE DÍVAJÍ.

Je to asi stejné, jako že nás tady na konferenci bedlivě sledují velkovýkupci a zaměstnanci FÚ - zapomněl jsem na velkovčelaře.

Mimochodem, jestli jsem dobře naložil švestky do sudu, jsem ochoten ( s ohledem na konečný výsledek) nějakou odprodat. ardenus/=/seznam.cz

S pozdravem
Leoš

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24582


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
kozlík (194.212.232.6) --- 23. 8. 2007
Re: vestky, vestky, vestky

Policie je v tomto oboru dost bezzubá.Například nesmí vstupovat do soukromých prostor bez povolení.To celníci mohou vstupovat do všech prostor kde by se mohlo vyskytovat zboží porušující zákon o značení vybraných výrobků , ochraně duševního vlastnictví , nebo spotřebních daních a jiných poplatcích.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24552


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
A.Turčáni (62.168.124.211) --- 21. 8. 2007
Re: švestky, švestky, švestky

Kolik
medu, kdy a tak.... Od přidání medu si slibuji jemnější chuť slivovice -
co Vy na to?


*** ježek ***

Pri každom ovocí v kvase, je dôležitá je cukornatosť, čím slivky zbieramie pozdejšie, tým sú zrelšie a tým viac je v nich cukru. Na urýchlenie kvasenia pridajte ušľachtilé kvasinky, ale i nemusíte kvasenie prebehne aj bez nich.Ale pri prebytkoch medu a jeho odberných cien, sa med lepšie zhodnotí týmto spôsobom.

Kvas s medom: rozpis pre 100 litrov: 75 lit. slivky, 20 litrov vody a 5kg medu, kvas rozmiešať. Cukor rozpustiť vo vode 35˚C teplej. Ak by Ste robili čistý "medovec", tak pomer 75 lit. vody 35˚C teplej, v ktorej rozpustíte 25 kg medu a ušľatilé kvasinky (množstvo je uvedeníé na návode na ich použitie), ale dobré je i pekárenské droždie, na 100litov kvasu pripraviť zákvas z množstva 5 balíčkov (42 g), vliať a zamiešať. Doba kysnutia: v obidvoch prípadoch, dotiaľ kým všetok cukor neprekvasí (stačí ochutnávať)
Anton

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24499


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Jan Cervenka (e-mailem) --- 21. 8. 2007
Re: švestky, švestky, švestky

Dne pondělí 20 srpen 2007 22:29 ježek.obecný napsal(a):

> jestli přidáváte med i do ovocných kvasů, aktuálně teď do švestek? Kolik


Dobry den,

ted jsem skusil pouzit med (misto cukru) pro pripravu kvasu - cajoveho vina (s
mizivym procentem alkoholu) zkvaseneho kombuchou a vysledek je dobry :)

Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24528


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu