78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazení
- Ondra (77.236.209.145) --- 5. 8. 2007
Medovina
Dobry den, zkousim vyrabet 30 litru medoviny, ale mam s tim nejake trable. Poradite mi prosim nekdo? Zakvas byl v porad kalny po stranach sli bublinky a po zamychani penil. Ale kdyz sem to smychal s prevarenym medem a vodou a pridal zivnou sul podle navodu a uzavrel, tak to vubec nechce bublat :-( Tak bych se chtel optat, za jak dlouho by se to melo rozbublat a jak asi hodne to pak bubla? Treba rybizove vino mi tedy bublalo hodne asi jedna bublinka zhruba behem 2-3 sekund. Je to u medoviny stejne?? Netusite proc mi to po 2 dnech nechce bublat??
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 24146
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Radek Krušina (195.39.121.166) --- 6. 8. 2007
Re: Medovina
Ondra napsal:
>Dobry den, zkousim vyrabet 30 litru medoviny, ale mam s tim nejake trable. Poradite mi prosim nekdo? Zakvas byl v porad kalny po stranach sli bublinky a po zamychani penil. Ale kdyz sem to smychal s prevarenym medem a vodou a pridal zivnou sul podle navodu a uzavrel, tak to vubec nechce bublat :-( Tak bych se chtel optat, za jak dlouho by se to melo rozbublat a jak asi hodne to pak bubla?
>Treba rybizove vino mi tedy bublalo hodne asi jedna bublinka zhruba behem 2-3 sekund. Je to u medoviny stejne?? Netusite proc mi to po 2 dnech nechce bublat??
...................
Zkusil bych dát roztok pokud možno do tepla (nemít ho ve sklepě a už vůbec ne ve studeném), a počkal bych ještě. Myslím, že se to do týdne rozkvasí.
Jinak jedna bublinka během 2 - 3 sekund není moc. Myslím, že medovina v plném kvasu bude bulat mnohem víc. Pozor ať nepřeteče.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 24156
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - (e-mailem) --- 6. 8. 2007
Re: Medovina
kvašení medoviny by mělo probíhat při 25°C.
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Radek Kruina <radek.krusina/=/atlas.cz> > Předmět: Re: Medovina > Datum: 06.8.2007 08:53:16 > ---------------------------------------- > Ondra napsal: > > >Dobry den, zkousim vyrabet 30 litru medoviny, ale mam s tim nejake trable. > Poradite mi prosim nekdo? Zakvas byl v porad kalny po stranach sli bublinky > a po zamychani penil. Ale kdyz sem to smychal s prevarenym medem a vodou a > pridal zivnou sul podle navodu a uzavrel, tak to vubec nechce bublat :-( > Tak bych se chtel optat, za jak dlouho by se to melo rozbublat a jak asi > hodne to pak bubla? > >Treba rybizove vino mi tedy bublalo hodne asi jedna bublinka zhruba behem > 2-3 sekund. Je to u medoviny stejne?? Netusite proc mi to po 2 dnech nechce > bublat?? > .................. > > Zkusil bych dát roztok pokud možno do tepla (nemít ho ve sklepě a už vůbec > ne ve studeném), a počkal bych ještě. Myslím, že se to do týdne rozkvasí. > > Jinak jedna bublinka během 2 - 3 sekund není moc. Myslím, že medovina v > plném kvasu bude bulat mnohem víc. Pozor ať nepřeteče. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 24180
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - M.Valenta (88.100.138.200) --- 6. 8. 2007
Re: Medovina
Pokud je medovina uvařená podle návodu přiloženého k Dolským kvasinkám
a pokud je teplota okolo 25°C, měla by se rozkvasit. Pokud
je roztok sladší, mají kvasinky problém začít se množit
(cukr z medu působí jako konzervant).
Potom pomůže provzdušnění medoviny. Já to dělám tak, že k tomuto
účelu mám extra akvarijní vzduchovátko s hadičkou a akvarijním kamenem.
Provzdušňuji po cca 20 min prvé dva dny, poté se již kvasinky "rozjedou".
Přeju hodně zdaru!
Milan
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 24184
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu