78125

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Ondra (77.236.209.145) --- 5. 8. 2007
Medovina

Dobry den, zkousim vyrabet 30 litru medoviny, ale mam s tim nejake trable. Poradite mi prosim nekdo? Zakvas byl v porad kalny po stranach sli bublinky a po zamychani penil. Ale kdyz sem to smychal s prevarenym medem a vodou a pridal zivnou sul podle navodu a uzavrel, tak to vubec nechce bublat :-( Tak bych se chtel optat, za jak dlouho by se to melo rozbublat a jak asi hodne to pak bubla? Treba rybizove vino mi tedy bublalo hodne asi jedna bublinka zhruba behem 2-3 sekund. Je to u medoviny stejne?? Netusite proc mi to po 2 dnech nechce bublat??

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24146


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Radek Krušina (195.39.121.166) --- 6. 8. 2007
Re: Medovina

Ondra napsal:

>Dobry den, zkousim vyrabet 30 litru medoviny, ale mam s tim nejake trable. Poradite mi prosim nekdo? Zakvas byl v porad kalny po stranach sli bublinky a po zamychani penil. Ale kdyz sem to smychal s prevarenym medem a vodou a pridal zivnou sul podle navodu a uzavrel, tak to vubec nechce bublat :-( Tak bych se chtel optat, za jak dlouho by se to melo rozbublat a jak asi hodne to pak bubla?
>Treba rybizove vino mi tedy bublalo hodne asi jedna bublinka zhruba behem 2-3 sekund. Je to u medoviny stejne?? Netusite proc mi to po 2 dnech nechce bublat??
...................

Zkusil bych dát roztok pokud možno do tepla (nemít ho ve sklepě a už vůbec ne ve studeném), a počkal bych ještě. Myslím, že se to do týdne rozkvasí.

Jinak jedna bublinka během 2 - 3 sekund není moc. Myslím, že medovina v plném kvasu bude bulat mnohem víc. Pozor ať nepřeteče.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24156


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
(e-mailem) --- 6. 8. 2007
Re: Medovina

kvašení medoviny by mělo probíhat při 25°C.

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Radek Kruina <radek.krusina/=/atlas.cz>
> Předmět: Re: Medovina
> Datum: 06.8.2007 08:53:16
> ----------------------------------------
> Ondra napsal:
>
> >Dobry den, zkousim vyrabet 30 litru medoviny, ale mam s tim nejake trable.
> Poradite mi prosim nekdo? Zakvas byl v porad kalny po stranach sli bublinky
> a po zamychani penil. Ale kdyz sem to smychal s prevarenym medem a vodou a
> pridal zivnou sul podle navodu a uzavrel, tak to vubec nechce bublat :-(
> Tak bych se chtel optat, za jak dlouho by se to melo rozbublat a jak asi
> hodne to pak bubla?
> >Treba rybizove vino mi tedy bublalo hodne asi jedna bublinka zhruba behem
> 2-3 sekund. Je to u medoviny stejne?? Netusite proc mi to po 2 dnech nechce
> bublat??
> ..................
>
> Zkusil bych dát roztok pokud možno do tepla (nemít ho ve sklepě a už vůbec
> ne ve studeném), a počkal bych ještě. Myslím, že se to do týdne rozkvasí.
>
> Jinak jedna bublinka během 2 - 3 sekund není moc. Myslím, že medovina v
> plném kvasu bude bulat mnohem víc. Pozor ať nepřeteče.
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24180


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
M.Valenta (88.100.138.200) --- 6. 8. 2007
Re: Medovina

Pokud je medovina uvařená podle návodu přiloženého k Dolským kvasinkám
a pokud je teplota okolo 25°C, měla by se rozkvasit. Pokud
je roztok sladší, mají kvasinky problém začít se množit
(cukr z medu působí jako konzervant).
Potom pomůže provzdušnění medoviny. Já to dělám tak, že k tomuto
účelu mám extra akvarijní vzduchovátko s hadičkou a akvarijním kamenem.
Provzdušňuji po cca 20 min prvé dva dny, poté se již kvasinky "rozjedou".

Přeju hodně zdaru!

Milan

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24184


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu