78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazení
| - (e-mailem) --- 18. 6. 2007
Re:medovina
NE Množství cukrů v medu nesmí v roztoku přesáhnout 24% jinak bude působit jako konzervant. nenech se mýlit tím že občas dojde k nakvašení povrchu medu.
Pepa > ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Michal <e-mail/=/nezadan> > Předmět: medovina > Datum: 18.6.2007 20:07:40 > ---------------------------------------- > Kdyz zkusim vyrobit medovinu v pomeru 2:1 (voda : med) a zadny cukr, > myslite ze se to povede? Nebude to prilis huste na prekvaseni?? Poradil mi > to jeden vcelar, ale nejak moc se mi nezda tenhle pomer.. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 23384
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Radek HUBAČ (e-mailem) --- 2. 8. 2007
RE: medovina
To je základní poměr, jinak se píše konev na 100l medoviny,povede se to pokud dodržíš pár dalších drobností. V případě zájmu napiš, přepíšou Ti pár svých článečků. Ahoj Radek
MUDr. Radek Hubač drh/=/seznam.cz mobil: 774 028 601
-----Original Message----- From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of Josef.Mensik/=/seznam.cz Sent: Monday, June 18, 2007 8:15 PM To: vcely/=/v.or.cz Subject: Re:medovina
NE Množství cukrů v medu nesmí v roztoku přesáhnout 24% jinak bude působit jako konzervant. nenech se mýlit tím že občas dojde k nakvašení povrchu medu.
Pepa > ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Michal <e-mail/=/nezadan> > Předmět: medovina > Datum: 18.6.2007 20:07:40 > ---------------------------------------- > Kdyz zkusim vyrobit medovinu v pomeru 2:1 (voda : med) a zadny cukr, > myslite ze se to povede? Nebude to prilis huste na prekvaseni?? Poradil mi > to jeden vcelar, ale nejak moc se mi nezda tenhle pomer.. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 24098
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Eman (194.149.115.135) --- 19. 6. 2007
Re: medovina
Ano, pokud se jedná o váhové poměry 2 kg vody : 1 kg medu, pak to skoro ten poměr, který úspěšně používám. Povede se to. Hustota takového roztoku by měla být mezi 1.11 až 1.12. Jen směle do toho.
> Kdyz zkusim vyrobit medovinu v pomeru 2:1 (voda : med) a zadny cukr,
> myslite ze se to povede? Nebude to prilis huste na prekvaseni?? Poradil mi
> to jeden vcelar, ale nejak moc se mi nezda tenhle pomer..
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 23391
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu