76384

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


petr (88.146.126.105) --- 15. 2. 2007
kyble

i kyble od barvy jsou označeny potravinářským znakem EU.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 20822


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
kozlík (194.212.232.6) --- 15. 2. 2007
Re: kyble

Já bych si do použitého nočníku jídlo nedal, ať je na něm cokoliv.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 20824


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Radim Polá?ek (e-mailem) --- 15. 2. 2007
Re: kyble

Možná je potravinářský znak v praxi při prodeji nových kýblů pro cokoliv
používán jako marketingový znak. "Tyhle bílé kýble jsou stejné jako ty
hnědé i za téměř stejnou cenu, navíc mají potravinářský znak "

R. Polášek


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 20825


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
(e-mailem) --- 15. 2. 2007
Re: kyble

To jen napohled. Při výrobě nezávadných nádob se nepoužívají recikláty a obráceně , při zpracování reciklátu se nesmí použít potravinářský znak.

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Radim Pol??ek <polasek/=/e-dnes.cz>
> Předmět: Re: kyble
> Datum: 15.2.2007 07:43:39
> ----------------------------------------
> Možná je potravinářský znak v praxi při prodeji nových kýblů pro cokoliv
> používán jako marketingový znak. "Tyhle bílé kýble jsou stejné jako ty
> hnědé i za téměř stejnou cenu, navíc mají potravinářský znak "
>
> R. Polášek
>
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 20826


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Karel (194.138.39.56) --- 15. 2. 2007
Re: kyble

Když jsem teď byl v pekárně pro kýble od marmelád, tvarohů, sýrů atd. popadl jsem tam i pěkný 20litrový kanystr od rumové trestě. Měl pěkný hranatý, štosovatelný a dobře skladovatelný tvar. Dobrý na seříznutí na nádobu, ale napadlo mě, jestli by se v tom nedal med skladovat. Med se stejně musí ztekucovat i v kýblech. (a kdyby med chytil to rumové aroma:-)
Má někdo zkušenosti se skladováním v obdobně velkých uzavřených obalech. Někde jsem četl, že při krystalizaci mění med objem a proto je sklo (a jiné křehké obaly) vhodné jen do objemu 5litrů. Takové kanystry mají určitě pevnostní rezervu a jsou pružné, ale co kdyby.
Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 20827


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Radim Polášek (e-mailem) --- 15. 2. 2007
Re: kyble

To já vím, ale prodejce kýblů to nijak nemusí zajímat. Čím dražší zboží
prodají, tím líp se jim vede. Proto ty kýble s potravinářskou značkou na
barvy. Ostatně při dnešní propagaci různých eko.. a bio... se i obyčejná
barva v potravinářských kbelíkách taky bude prodávat více nebo dráž než v
recyklovaných. To jsou ty paradoxy...

R. Polášek

----- Original Message -----
From: <Josef.Mensik/=/seznam.cz>
To: "Včelařská konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Thursday, February 15, 2007 8:07 AM
Subject: Re: kyble


To jen napohled. Při výrobě nezávadných nádob se nepoužívají recikláty a
obráceně , při zpracování reciklátu se nesmí použít potravinářský znak.

Pepan

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 20828


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu