78406
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Radim Polášek (e-mailem) --- 12. 1. 2007
Re: Re[2]: med a mikrovlnka
Jestli to je ten odkaz, co tam byl už zhruba před dvěma roky, tak to je podle mně snůška nesmyslů. Zkrystalizovaný med je zvláštní potravina, jednak se vyšší teplotou znehodnocuje, ale to spousta zeleniny, ovoce i dalších potravin se znehodnocuje varem. Ale hlavně většina jeho objemu - ty krystaly je materiál k mikrovlnám netečný a mikrovlnami prostupný bez účinku. A zbylá malá část, která na mikrovlny reaguje, je v tom medu víceméně nerovnoměrně rozložena a tudíž možnost místního přehřátí je velká. Nenapadá mně žádná jiná podobná potravina.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Jirka Pochop" <e-mail/=/nezadan.iol.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Friday, January 12, 2007 10:01 AM Subject: Re: Re[2]: med a mikrovlnka
> Nyní jsem si letmo pročítal diskuzi k tématu med a mikrovlnka a různé > názory přispívajících. Možná to tu již padlo a píšu zbytečně, ale přečetli > jste si také "pojednání o mikrovlnných troubách " na stránkách se soubory > http://www.vcely.or.cz/files/Radiacni-trouby.doc . Je to zajímavé. Nyní je > však odkaz nedostupný, ale proč to nevím. Má-li někdo zájem, mám to > stáhnuté a mohu to zaslat správci konference aby to obnovil.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 20124
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu