- P.K. (195.39.10.34) --- 7. 1. 2007
Re: med a mikrovlnka
prosím vás,med do mikrovlnky nepatří,je tu teplo a teplota,to tu prosím nemotejte dohromady,
princip chápu akorát už to neumím solidně okecat:
mikrovlně rozkmitaná částice při stejné teplotě kmitá rychleji(protože je k tomu vybuzená obrovskou energii-proto vám třeba maso rozmrzne za chvilu aniž by z mikrovlnky šlehali plameny,nebo zkuste jen tak trošku ohřát domácí mazlíčka,nebo pokud by nebyla mikrovlnka zabiják medu ,tak proč nemáte doma mikrovlnné vytápění,) ,než částice rozkmitaná pouze teplem(do hloubky fyziky ať jde každý posvém sám),toto "studené"kmitání za prvé degraduje(trhá vazby)jednotlivých sacharidů a enzymů co dělají med medem,a ničí jak já říkám živou včelí vibraci,která také propůjčuje medu léčivou sílu a dělá med medem-z živého medu je med mrtvý a degradovaný,ostatně mikrovlnné záření tak působí na všechno jídlo,
a TEPLOMĚR má málokterá mikrovlnka......
pokud se na rozpuštěném a následně ztuhlém medu udělá olejnetá vrtstva ,tak je bez dohad místně přehřátý,tchán mi rozpouštěl med od televize,tak vím jak to vypadá...
místo té mikrovlnka zkuste zavařovací hrnec,ani nálepky se nesloupnou,má teploměr,pokud si myslíte že voda-pára se dostane do medu ,tak se to nestane ,mám to odzkoušený,momentálně mě napadlo ten hrnec zahřívat olejem ,ale ten má nižší tepelnou kapacitu...,ale to by zas mohlo být rychleji...
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 20050
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |