78143

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Madra (e-mailem) --- 7. 1. 2007
Re: med a mikrovlnka

Pokud by ohřaslo elektricky vodive hmoty, ohřeje ti i vydličku a nuž
:-))))))

Jinač se zbytkem souhlasim :-)))

Madra
----- Original Message -----
From: "Radim Polá?ek" <polasek/=/e-dnes.cz>
To: <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Sunday, January 07, 2007 1:41 PM
Subject: Re: med a mikrovlnka


> Mikrovlny ohřívají pouze elektricky vodivé hmoty, nevodivými procházejí.
> Zkrystalizovaný med se skládá z převážné části z krystalů cukrů, které
> jsou
> nevodivé a v pórech mezi nimi je vodivý zbytkový roztok. Myslím, že v tom
> zbytkovém roztoku jsou rozpuštěny všechny cenné látky medu. Mikrovlné
> zážení
> ohřívá jenom ten zbytkový roztok mezi krystaly cukrů, takže dochází
> nekontrolovaně k místnímu přehřátí roztoku a k zničení těch cenných látek.
>
> R. Polášek
>
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 20028


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu