78400
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 7. 1. 2007
Re: med a mikrovlnka
> Dovolil jsem si tedy trochu praktického poznání.
a myslím, že takové mžikové rozpouštění cukrových roztoků lze nazvat při dalším postupu s náhlým ochlazením také pasterizací. To zmiňuji proto, protože pasterovaný (pasterizovaný) med je termín, který je a běžně ve světě existuje.
Nemluvě o včelařích s filipem, kde po malých dávkách mohou nachystat za pomocí toho nejkratšího ohřevu v mikrovlnce pasterovaný a dokonalý sirup pro doplňování zimních zásob. Také při přidání kyseliny např. vinné nebo mravenčí (ve spojitosti s radou v jednom Včelařství od taj. Peroutky, která je ovšem převzata odjinut) také kupomoci částečné inverzi na jednoduché cukry a příprava roztoku nebo těst k jarnímu podněcování bez medu, kde hrozí hlavně i u slabších včelstev k přenosu a pozdějších propuknutí různých chorob, ... moru nevyjímaje.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 20024
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu