76605

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Leitner (213.81.161.51) --- 3. 12. 2006
konzumácia peľu

Vážení včelársky priatelia!
Z rôznej včelárskej literatúry je známy blahodárny účinok peľu na ľudské zdravie.Skúšal som peľ upraviť podľa návodu z knihy MuDr.Dobrovodu Ivana"Včelie produkty a zdravie".Výsledný produkt však nespĺňa moje očakávanie.Má niekto skúsenosti z úpravou peľu na ľudský konzum ?
Neupravený peľ podľa informácie z tej istej knihy organizmus človeka nie je schopný spracovať.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 19499


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Eman (194.149.115.254) --- 4. 12. 2006
Re: konzumácia peľu

>Neupravený peľ podľa informácie z tej istej knihy organizmus
človeka nie je schopný spracovať.

Tomu věřím. Radím ponechat pyl včelám. Konzumace pylu nemá víc blahodárný účinek na lidské zdraví než krajíc chleba namazaný medem. Pro některé alergiky může být až fatální.
Kolem pylu kolují šarlatánské báchorky a kdo chce, ať tomu věří. Nikomu to neberu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 19505


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
A.Turcani (62.168.124.222) --- 4. 12. 2006
Re: konzumácia peľu

Čerstvý peľ nevyužije ani včela, preto ho "silážujú" v bunkách, kde puká jemná blanka (oxina)na jeho obale. Toto sa musí urobiť i s peľom pre výživu ľudí.
Peľ sušený, čerstvý či mrazený sa očistí od nečistôt a na väčšej miske sa zaleje teplým roztokom vody zmiešanej s medom. Na 1 kg peľu asi O,3-0,4 litra vody na čerstvý peľ, na sušený to môže byť aj O,5 litra teplej vody, rozpustíme v ňom 0,3kg medu a zmiešame s peľom. Hustota peľovej zmesi má mať prirodzenú hustotu, ani tvrdá ani mäkká. Pripravený peľ plníme do skleníc, čo je dôležité, len do 2/3, inak "prekypí z pohára. Peľ uzatvoríme viečkom a ponecháme asi 1-2 týždne v teplej miestnosti, kým sa kvasným procesom obal peľového zrna naruší.
Každý, kto začne používať peľ, musí si urobiť skúšku, či netrpí na peľ alergiou. Prvýkrát treba požiť len trošičku zmesi a čakať. Ak ste alergický začne vás bolieť žalúdok a spôsobí nepríjemné nadúvanie.
Lepšie ako používať takto pripravený peľ je pripraviť si koktailový nápoj, npr. mlieko, kakao a peľ,ak treba prisladiť a rozmixovať. Týchto možností je viac. použiť môžete aj ovocie a podobne. Pre chorých na prostatu je vhodný. Anton

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 19506


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Blinka Josef (e-mailem) --- 4. 12. 2006
Re: konzumácia pe3u

Mrkni do archivu na vlákno "pylochyt"

http://www.vcely.or.cz/konference.pl?thread=89

Doporučuji knížku včelařky MUDr. Hajduškové: Včelí produkty očima lékaře.
Kromě mnoha blahodárných účinků na lidské zdraví, dovolím si aspoň heslovitě
ukázat na rizika: alergici, ledvináři, těhotné ženy a zvláště nedoporučuje
paní doktorka užívání pylu lidmi, trpícími nádorovými onemocněními,
ať již zhoubného nebo nezhoubného charakteru.
A prostata - pyl pomáhá při léčbě zánětu nebo ke zmírnění jejího růstu.

Co se týká přípravy pylu pro lidský konzum, myslím si, že je třeba
co nejvíc napodobit to, co s ním dělají samotné včely. To je udusat,
mírně navlhčit řídkým nektarem, teplo, vlhko, sterilní prostředí.
30 gramů denně.

Josef

----- Original Message -----
From: "Leitner" <leitnerhoraren/=/mail.t-com.sk>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Sunday, December 03, 2006 8:36 PM
Subject: konzumácia pe3u


> Vážení včelársky priatelia!
> Z rôznej včelárskej literatúry je známy blahodárny účinok peľu na ľudské
> zdravie.Skúšal som peľ upraviť podľa návodu z knihy MuDr.Dobrovodu
> Ivana"Včelie produkty a zdravie".Výsledný produkt však nespĺňa moje
> očakávanie.Má niekto skúsenosti z úpravou peľu na ľudský konzum ?
> Neupravený peľ podľa informácie z tej istej knihy organizmus človeka nie
je
> schopný spracovať.
>


----------------------------------------------------------------------------
----


_______________________________________________
Konference Vcely
Vcely/=/v.or.cz
http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 19511


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu