78433
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Radim Polášek (e-mailem) --- 28. 9. 2006
Re: Vaření medového piva
No mně právě spíše vyhovuje takové méně alkoholické pití jako desítka pivo, co se pije spíše na žízeň. Co se týká trvanlivosti, muselo by se konzervovat stejně jako to pivo, to znamená přetlakem oxidu uhličitého nebo u průmyslového výrobku i pasterizací či jak se to pivo vlastně stabilizuje. Chuť by se mohla na rozdíl od piva doplnit třeba bylinkami.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Jan Čáp" <> To: "Včelařská konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Thursday, September 28, 2006 11:53 AM Subject: Re: Vaření medového piva
Radim Polášek napsal(a): > Pokd se slad úplně nahradí medem, čím se potom takové medové pivo liší od > medoviny Sleský rozum mi říká, že takové "pivo" se bude od medoviny lišit nižším obsahem alokohlu a tím i nižší trvanlivostí (leda že by tam dal Ruda toho medu hodně, jako do medoviny a pak to bude chmelená medovina jako každá jiná z medu a chmele).
Oproti pivu to zase bude daleko méně plné (řídká vodička, kde není co "kousat") a nebude to chutnat po sladu, čili úplně jinak než pivo.
Honza Čáp
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 18818
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Jan Čáp (e-mailem) --- 28. 9. 2006
Re: Vaření medového piva
No mně právě spíše vyhovuje takové méně alkoholické pití jako desítka pivo, > co se pije spíše na žízeň. .. Chuť by se mohla na rozdíl od piva doplnit třeba bylinkami. > > R. Polášek > Jestli Ti Radime nebude ti vadit, že to tradiční pivo moc nepřipomíná, tak spoustu inspirace najdeš v překladu knihy "Posvátná a léčivá *bylinná* *piva* - Tajemství prastarého kvašení ", která letos v létě konečně dorazila do sítě "Levné knihy" za už přijatelných 100,- (nebo 150,- ?) Kč. Je tam i pár receptů na piva použitím medu ..
Honza Čáp
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 18819
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Ivan Cerny (e-mailem) --- 28. 9. 2006
Re: Vaření medového piva
Ta kniha by se klidně mohla jmenovat i "Drogy legálně, snadno a rychle" a v Praze je za 105,-. Koho zajímá, proč se dnes do piva přidává hlavně chmel, a kdo má rád recepty i několik století staré, tak neváhejte. Ivan
JČ> tak spoustu inspirace najdeš v překladu knihy "Posvátná a léčivá JČ> *bylinná* *piva* - Tajemství prastarého kvašení ", která letos v létě JČ> konečně dorazila do sítě "Levné knihy" za už přijatelných 100,- (nebo JČ> 150,- ?) Kč. Je tam i pár receptů na piva použitím medu ..
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 18820
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Antonín Bojanovský (e-mailem) --- 28. 9. 2006
RE: Vaření medového piva
Viz: http://www.volvox.cz/knihy/mandragora/mandragora.php#posvatna (cena 150 Kč)
-----Original Message----- From: vcely-bounce On Behalf Of Jan Čáp Sent: Thursday, September 28, 2006 3:16 PM Subject: Re: Vaření medového piva
"Posvátná a léčivá bylinná piva* - Tajemství prastarého kvašení ", za už přijatelných 100,- (nebo 150,- ?) Kč. Je tam i pár receptů na piva použitím medu ..
_______________________________________________ Konference Vcely Vcely/=/v.or.cz http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 18821
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu