78433

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Radim Polášek (e-mailem) --- 28. 9. 2006
Re: Vaření medového piva

No mně právě spíše vyhovuje takové méně alkoholické pití jako desítka pivo,
co se pije spíše na žízeň. Co se týká trvanlivosti, muselo by se konzervovat
stejně jako to pivo, to znamená přetlakem oxidu uhličitého nebo u
průmyslového výrobku i pasterizací či jak se to pivo vlastně stabilizuje.
Chuť by se mohla na rozdíl od piva doplnit třeba bylinkami.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Jan Čáp" <>
To: "Včelařská konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Thursday, September 28, 2006 11:53 AM
Subject: Re: Vaření medového piva


Radim Polášek napsal(a):
> Pokd se slad úplně nahradí medem, čím se potom takové medové pivo liší od
> medoviny
Sleský rozum mi říká, že takové "pivo" se bude od medoviny lišit nižším
obsahem alokohlu a tím i nižší trvanlivostí (leda že by tam dal Ruda
toho medu hodně, jako do medoviny a pak to bude chmelená medovina jako
každá jiná z medu a chmele).

Oproti pivu to zase bude daleko méně plné (řídká vodička, kde není co
"kousat") a nebude to chutnat po sladu, čili úplně jinak než pivo.


Honza Čáp

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18818


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Jan Čáp (e-mailem) --- 28. 9. 2006
Re: Vaření medového piva

No mně právě spíše vyhovuje takové méně alkoholické pití jako desítka pivo,
> co se pije spíše na žízeň. .. Chuť by se mohla na rozdíl od piva doplnit třeba bylinkami.
>
> R. Polášek
>
Jestli Ti Radime nebude ti vadit, že to tradiční pivo moc nepřipomíná,
tak spoustu inspirace najdeš v překladu knihy "Posvátná a léčivá
*bylinná* *piva* - Tajemství prastarého kvašení ", která letos v létě
konečně dorazila do sítě "Levné knihy" za už přijatelných 100,- (nebo
150,- ?) Kč. Je tam i pár receptů na piva použitím medu ..

Honza Čáp

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18819


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Ivan Cerny (e-mailem) --- 28. 9. 2006
Re: Vaření medového piva

Ta kniha by se klidně mohla jmenovat i "Drogy legálně, snadno a
rychle" a v Praze je za 105,-. Koho zajímá, proč se dnes do piva
přidává hlavně chmel, a kdo má rád recepty i několik století staré,
tak neváhejte.
Ivan

JČ> tak spoustu inspirace najdeš v překladu knihy "Posvátná a léčivá
JČ> *bylinná* *piva* - Tajemství prastarého kvašení ", která letos v létě
JČ> konečně dorazila do sítě "Levné knihy" za už přijatelných 100,- (nebo
JČ> 150,- ?) Kč. Je tam i pár receptů na piva použitím medu ..



Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18820


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Antonín Bojanovský (e-mailem) --- 28. 9. 2006
RE: Vaření medového piva

Viz: http://www.volvox.cz/knihy/mandragora/mandragora.php#posvatna
(cena 150 Kč)

-----Original Message-----
From: vcely-bounce On Behalf Of Jan Čáp
Sent: Thursday, September 28, 2006 3:16 PM
Subject: Re: Vaření medového piva

"Posvátná a léčivá bylinná piva* - Tajemství prastarého kvašení ",
za už přijatelných 100,- (nebo 150,- ?) Kč. Je tam i pár receptů na piva
použitím medu ..


_______________________________________________
Konference Vcely
Vcely/=/v.or.cz
http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18821


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu