78400

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Radim Polášek (e-mailem) --- 24. 7. 2006
Re: rezudia

Ono velice moc záleží, jestli jsou rezidua rozpustná v tucích, respektive ve
vosku nebo ve vodě. Pokud jsou rozpustná mnohem víc ve vosku než ve vodě,
tak z vosku do medu prakticky nepřecházejí. To rezidua z gabonu jsou. Takže
do těla se většinou nedostanou s medem, ale polknutým kouskem vosku, ať už
při žvýkání víček nebo voskovou nečistotou v medu. Vstřebávání reziduí do
těla se ještě zvětší, když je vosk v žaludku naředěn mastnotou z jídla a
činnost trávicího ústrojí povzbuzena malou dávkou alkoholu.
Rezidua rozpustná ve vodě by se do medu dostala snadno, ale samotné vodné
prostředí je dost reaktivní, navíc vodné prostředí umožňuje poměrně snadno
přestup kyslíku ze vzduchu, takže rezidua rozpustná ve vodě jsou většinou
poměrně rychle rozložena a do medu se už nedostanou. Například Amitraz při
fumigaci.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: <>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, July 24, 2006 4:31 PM
Subject: Re: rezudia


pokud vím tak se dělal výzkum na rezudia z gabonu a varidulu a nebyly
prokázány v měřitelném množství medu a vosku

Pepan

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 17681


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu