78400
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Radim Polášek (e-mailem) --- 24. 7. 2006
Re: rezudia
Ono velice moc záleží, jestli jsou rezidua rozpustná v tucích, respektive ve vosku nebo ve vodě. Pokud jsou rozpustná mnohem víc ve vosku než ve vodě, tak z vosku do medu prakticky nepřecházejí. To rezidua z gabonu jsou. Takže do těla se většinou nedostanou s medem, ale polknutým kouskem vosku, ať už při žvýkání víček nebo voskovou nečistotou v medu. Vstřebávání reziduí do těla se ještě zvětší, když je vosk v žaludku naředěn mastnotou z jídla a činnost trávicího ústrojí povzbuzena malou dávkou alkoholu. Rezidua rozpustná ve vodě by se do medu dostala snadno, ale samotné vodné prostředí je dost reaktivní, navíc vodné prostředí umožňuje poměrně snadno přestup kyslíku ze vzduchu, takže rezidua rozpustná ve vodě jsou většinou poměrně rychle rozložena a do medu se už nedostanou. Například Amitraz při fumigaci.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: <> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, July 24, 2006 4:31 PM Subject: Re: rezudia
pokud vím tak se dělal výzkum na rezudia z gabonu a varidulu a nebyly prokázány v měřitelném množství medu a vosku
Pepan
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 17681
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu