78372
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Pepan (e-mailem) --- 19. 5. 2006
Re:PS ?ly
pokud se jedná o průmyslově vyráběné úly tak ty používají jiný systém větrání
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: J. Tulkan <e-mail/=/nezadan> > Předmět: PS ?ly > Datum: 19.5.2006 13:56:24 > ---------------------------------------- > Zdravím včelaře, > Se zájmem jsem si přečetl článek ve Včelařství 6/2006 na stránce 160-161 s > názvem ,,Pěti a šestinástavkové včelaření v polystyrénových úlech - cesta k > vyšším výnosům medu" od Ing. Václava Smělého. > S uváděnými výnosy bych souhlasil(103.0-135.5 kg medu), ale nezdá se mi > uváděná průměrná celoroční spotřeba cukru...5.11 kg. Zajmavý je také názor, > že v PS úlech je nevhodný vysoký podmet,očka jsou v něm celkem zbytečná a v > žádném případě by PS úl neměl mít drátěné dno , aby se plně projevily jeho > klady . > Jsem včelař - začátečník. Ptám se Vás, ostatních včelařů, jaký máte názor > na tvrzení v tomto článku.Zajímalo by mě také, jak se autor vypořádá s > vlchkostí v úlech přes zimu( úl nemá drátěné dno, nástavky jsou bez oček, > je otevřené jen hlavní česno) > Moc děkuji za odpovědi. > > zdravím: J. Tulkan > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 16569
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu