78290

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Jaromír Koucký (85.70.83.193) --- 17. 11. 2005
Medovina

Kdo poradí jak vyrobit medovinu studenou cestou,jaký med je nejvhodnější a jaké kvasinky použít.Děkuji.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13147


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Robert Zacek (e-mailem) --- 19. 11. 2005
Re:Medovina

Já bych ti poradil studenou cestu nepoužívat. Vhodnější by měl být vždy květový med, nejen proto že je levnější a je ho mnohem víc. O kvasinkách tu již bylo napsáno dost, ale obyčejné droždí se dá taky použít. Poměry ředění si najdeš snadno ve vyhledávači.
Robert

> ------------ Puvodni zprava ------------
> Od: Jarom?r Kouck? <jkoucky/=/mybox.cz>
> Predmet: Medovina
> Datum: 17.11.2005 16:27:18
> ----------------------------------------
> Kdo poradí jak vyrobit medovinu studenou cestou,jaký med je nejvhodnější a
> jaké kvasinky použít.Děkuji.
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13176


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
pan Josef Jiří Menšík (e-mailem) --- 19. 11. 2005
Re: Medovina

já mám doma recepty na výrobu bez vaření poměr medu a vody je stejný u všech
druhů ale klepšímu vysrážení bílkovin se přidávají avocné štávy 2l na 10
litrů medoviny a 20dkg medu na 1l štávy a tak se vyrábějí medoviny s rúznou
ovocnou příchutí. Co víc rychleji se čistí jako klasická medovina.

Pepan

----- Original Message -----
From: "Jarom?r Kouck?" <jkoucky/=/mybox.cz>
To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Thursday, November 17, 2005 4:27 PM
Subject: Medovina


> Kdo poradí jak vyrobit medovinu studenou cestou,jaký med je nejvhodnější a
> jaké kvasinky použít.Děkuji.
>
> __________ Informace od NOD32 1.1290 (20051117) __________
>
> Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32.
> http://www.nod32.cz
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13181


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Eman (84.244.109.94) --- 19. 11. 2005
Re: Medovina

Pan Josef
... klepšímu vysrážení bílkovin se přidávají avocné štávy 2l na 10
---------------------

Tomu já neříkám medovina ale slabé ovocné víno s přídavkem medu. Někdo tomu říká ovocná medovina, ale já si radši dám místo toho dobré víno.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13184


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
pan Josef Jiří Menšík (e-mailem) --- 19. 11. 2005
Re: Medovina

ona medovina je ve své podstatě víno vyrobené z medu ale vykvašením
samotného medu dostanete nápoj nevalné chuti a proto se hned na začátku
kvašení doněj přidává různé koření nebo právě ovocné štávy
Medové víno je zase něco jiného Jeho základem jsou právě štávy z ovoce kde
se hldina cukrů místo řepným cukrem doplní medem

Pepan

----- Original Message -----
From: "Eman" <e-mail/=/nezadan>
To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Saturday, November 19, 2005 10:54 AM
Subject: Re: Medovina


> Pan Josef
> .. klepšímu vysrážení bílkovin se přidávají avocné štávy 2l na 10
> ---------------------
>
> Tomu já neříkám medovina ale slabé ovocné víno s přídavkem medu. Někdo
tomu
> říká ovocná medovina, ale já si radši dám místo toho dobré víno.
>
> __________ Informace od NOD32 1.1291 (20051118) __________
>
> Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32.
> http://www.nod32.cz
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13185


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
Radek Krušina (195.39.121.166) --- 21. 11. 2005
Re: Medovina

Pan Josef Jiří Menšík napsal:
>vykvašením samotného medu dostanete nápoj nevalné chuti

Nesouhlasím.

Radek Krušina

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13202


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

               
Honza Jindra (84.244.103.226) --- 21. 11. 2005
Re: Medovina

Také nesouhlasím, naopak mám za to, že přidané "příchutě" mají za cíl něco zakrýt. Čistá medovina je lahodná a kulaťoučká samo o sobě.
Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13203


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

                  
pan Josef Jiří Menšík (e-mailem) --- 21. 11. 2005
Re: Medovina

No proti gistu žádní dišputát

pepan

----- Original Message -----
From: "Honza Jindra" <e-mail/=/nezadan>
To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, November 21, 2005 9:56 AM
Subject: Re: Medovina


> Také nesouhlasím, naopak mám za to, že přidané "příchutě" mají za cíl něco
> zakrýt. Čistá medovina je lahodná a kulaťoučká samo o sobě.
> Honza
>
> __________ Informace od NOD32 1.1295 (20051120) __________
>
> Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32.
> http://www.nod32.cz
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13221


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Radim Polášek (e-mailem) --- 19. 11. 2005
Re: Medovina

Já myslím, že právě kvasné produkty typu medových vín jsou možnost dalšího
zvýšení odbytu medu. Třeba víno je na jižní Moravě na severní hranici
rozšíření a pokud je přes léto více chladno, vychází bez přicukření dost
často špatně. Přídavek medu při výrobě vína nejspíš do rozdrcených bobulí
před lisováním by mohl výsledný mok výrazně zkvalitnit, přitom by obsahoval
stejné látky jako klasické víno, měl by podobnou chuť, sice by se to nemohlo
jmenovat víno, ale nějak jinak, na druhé straně by to defakto víno nebylo,
takže by bylo možné v případě úspěchu i případně vysázet další vinice nad
výměru stávajících povolených v EU.
Podobně by to mohly být "vína"z drobného ovoce, jeřabin, určitých odrůd
hrušek a jablek atd. Jen by se musela technologie jejich výroby vypipplat
tak, aby výsledný mok nebyl na úrovni krabicového vína pro bezdomovce jako
dnes, ale aby chutí mohl konkurovat stolnímu a odrůdovému vínu.

R. Polášek


----- Original Message -----
From: "pan Josef Jiří Menšík" <>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Saturday, November 19, 2005 3:57 PM
Subject: Re: Medovina


> ona medovina je ve své podstatě víno vyrobené z medu ale vykvašením
> samotného medu dostanete nápoj nevalné chuti a proto se hned na začátku
> kvašení doněj přidává různé koření nebo právě ovocné štávy
> Medové víno je zase něco jiného Jeho základem jsou právě štávy z ovoce kde
> se hldina cukrů místo řepným cukrem doplní medem
>
> Pepan
>
> ----- Original Message -----
> From: "Eman" <>
> To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
> Sent: Saturday, November 19, 2005 10:54 AM
> Subject: Re: Medovina
>
>
> > Pan Josef
> > .. klepšímu vysrážení bílkovin se přidávají avocné štávy 2l na 10
> > ---------------------
> >
> > Tomu já neříkám medovina ale slabé ovocné víno s přídavkem medu. Někdo
> tomu
> > říká ovocná medovina, ale já si radši dám místo toho dobré víno.
> >
> > __________ Informace od NOD32 1.1291 (20051118) __________
> >
> > Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32.
> > http://www.nod32.cz
> >
> >
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13191


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu