78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Bohumil Horak --- 2. 5. 2002
Re: Čistění likéru (927)
Zdravím, pokud jste někdo byli a určitě byli v pivovaru na exkursi, pivo (kvalitnější značky) s v případě přípravy čistí přes filtry obsahující pravděpodobně křídu. Odstraní se tím zákal z kvašení. Některé druhy piva se ale prodávají i s tímto základem.
B.Horák ----- Original Message ----- From: "Horak Aleš" <horak.ales/=/post.cz> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Tuesday, April 30, 2002 9:16 PM Subject: Re: Čistění likéru
> > Já to taky zkoušel. Musí se to nechat dlouho sedat (lahev na topném > tělese) > > a pak opatrně stočit. > > Je to otázka času... > > No právě. Já myslel, že se to nějak dá čistit chemicky. Například zákal z > vína lze prý odstranit rozšlehaným bílkem. Další způsoby oddělování roztoků > je na bázi albuminů, želatiny či křemičitanů, ale nemám s tím žádné > zkušenosti. > Ve vinařském obchodě v Brně (Zan-Aromi, Turistická 7) mají právě různé > roztoky a směsi na čiření a filtrování vín a moštů. Nevím, zda-li vysoká > koncentrace lihu, v případě "medového léku", nebude mít vliv na funkčnost > filtračních roztoků. Příští týden se tam chystám a zkusím něco sehnat, a > když ne, tak mi zbude ten filtační papír. > > Zdraví Aleš Horák > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 945
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu