75637

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Eman (194.149.115.134) --- 14. 3. 2005
Re: Kvalita medu (9295) (9297) (9298) (9300)

Trvanlivost medu závisí na podmínkách za jakých se med přechovává. Minimální trvanlivost si tam můžeš napsat v podstatě jakou chceš, ale musíš mít záruku, že celou dobu bude mít med požadované kvalitativní parametry: HMF do 40 mg/kg (Pro Český med 20 mg/kg) a voda do 20% (český 18%).
Někde jsem měl křivky závislosti vývoje HMF na čase a teplotě a pamatuju si z toho, že když se med skladuje do teploty 20 C, tak by měl spolehlivě držet podlimitní hodnoty HMF po 3 roky. Pro jistotu se dávají 2 roky.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 9302


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Radim Polášek - Re: kvalita medu
Předchozí:Jan Čáp - Adresa OPTIMAL KLUBu (Re: Vcelarské internetove adresy)


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu