78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- josef Šroll (e-mailem) --- 13. 3. 2005
Re: kvalita medu (9282) (9284) (9285)
To se mi zdá dost nepravděpodobné, vyrobit umělý med v domácích podmínkách v takové kvalitě, aby to laický zákazník nepoznal, je prakticky nemožné. Pamatuji situaci v poválečných letech, kdy se u nás prodával umělý med pod názvem Kandol. Jeho hnusnou pachuť si pamatuji dodnes. To, že se v supermarketech často objevují umělé medy laicky nerozeznatelné od pravých, kterým často zákazníci dávají přednost, je věc jiná. To je výsledek laboratorních výzkumů a nasazení moderních technologií, jež obyčejný podvodník nemá k disposici. Naštěstí. Zatím. Barvení potravin připáleným cukrem se používá snad od doby, kdy je cukr znám, viz známé a pověstné kuchařky. Mám dojem, že se mu říká kulér, pokud to někdo ví přesněji, prosím doplnit.
----- PŮVODNÍ ZPRÁVA ----- Od: "Eman" <e-mail/=/nezadan.post.cz> Komu: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Předmět: Re: kvalita medu Datum: 13.3.2005 - 6:58:11
> Ahoj Radime, > tazatelce jsem odpověděl , nechápu proč vymýšlíš takové > nepravděpodobnosti, > když si můžeš být téměř jistý, že ho dotycny přehřál. > ---------------------------- > > Ahoj Radku, tvoje odpověď se tu nějak ztratila. > > Můžu potvrdit, že se mi při nahřívání asi 1 kg medu do > nějakého receptu > povedl nádherný tmavohnědý tekutý karamel (zapomenul > jsem to na sporáku a > určitě to nebylo 120 st. Celsia jak se píše v > encyklopediích). Byl na chuť > docela pikantní a dlouho jsem ho úspěšně používal na > přibarvování limonád, > medoviny a pod. Slyšel jsem, že někdo takhle vyráběl > "lesní med". Takový > přehřátý med se někomu může chuťově zdát docela > zajímavý. Před lety byl > případ, kdy nějací vandráci v Praze dělali falešný med > vařením melasy a > snad to i prodávali. >
-- Levnější internet v pracovní dny již od 18:00 hod. Surfujte s VOLNÝ! http://mimospicku.volny.cz
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 9287
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu