78173

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



--- 31. 1. 2005
Re: Včelaři by měli usilovat o to, co mají Vinaři

souhlasim byl by to dobry zpusob ( deklarace kvality ).
Sice ne pro kazdeho, ale sve priznivce by si to naslo.

( k medovine - a nedopadlo by to nakonec tak ze ta z tepelne upravenych
medu aromatizovana prirodnimi extrakty by byla chutnejsi ? nedokazu si predstavit produkt bez ochuceni a navic s temi "prekvasenymi" bilkovinami z pylu )

tu "danovou klicku" bych neodsuzoval - myslim ze je to spravne reseni.
Nac kriminalizovat drobne vcelare a to vcelari do 40 vcelstev jsou.
Takovy zednik apod. muze vydelat na melouchu jiste vic nezdanenych
penez nez vcelar s 10 vcelstvy.


Nezbeda Martin
(alias nezmar)


> Tohle je ten správný názor. ještě bych dodal, že tyto ůdaje by
> měla právě
> obsahovat značka český med.
>
> Pepan
>
>
> > Aby se vytvořilo povědomí o vlastnostech a kvalitách různých
> medů (i
> > medovin) podobně, jako je tomu u vína - tedy aby med bez
> označení kvality,
> > způsobu zpracování a původu byl automaticky považován za
> podezřelý -
> > nekvalitní.
> >
> > U vína je nepředstavitelné, že by vedle sebe byl za stejnou cenu
> nabízeno> kvalitní přívlastkové víno a bezejmenná velkoobchodní
> směska, obojí
> podobně
> > balené a za obdobnou cenu. A přitom právě tohle se děje u medu, kdy
> > spotřebitelé i legislativa rozeznávají maximálně květový a
> medovicový med
> a
> > dost.
> >
> > Svaz by měl, spíše než za velice sporné daňové kličky lobovat za
> legislativu
> > podporující kvalitativní rozvoj trhu s medem - zejména povinnost
> označovat> med co nejvíce informacemi o kvalitě, způsobu
> zpracování a původu.
> >
> > Ono by se pak snadno vysvětloval zákazníkovi rozdíl, kdyby měl
> vedle sebe
> > med označený jako: "pasterovaná filtrovaná směs medu, 50% Čína, 30%
> > Brazílie, 20% Ukrajina" a druhý, označený jako: "Přírodní
> podřipský s
> > převahou lípy, léto 2004 ". Nebo: "Medovina z tepelně
> stabilizované směsi
> > medů, ochucená, řibarvená, dolihovaná" vedle: "Medovina přírodní
> Lipová -
> > přirozeně kvašená ze surového lipového medu."
> >
> > Honza Čáp
> >
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8468


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Baudis Jan - Re: Na obhajobu stropniho cesna
Předchozí:G.Pazderka - Tabulka k přepočtu medoviny






Klikněte sem pro nápovědu