78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- --- 31. 1. 2005
Re: Včelaři by měli usilovat o to, co mají Vinaři
souhlasim byl by to dobry zpusob ( deklarace kvality ). Sice ne pro kazdeho, ale sve priznivce by si to naslo.
( k medovine - a nedopadlo by to nakonec tak ze ta z tepelne upravenych medu aromatizovana prirodnimi extrakty by byla chutnejsi ? nedokazu si predstavit produkt bez ochuceni a navic s temi "prekvasenymi" bilkovinami z pylu )
tu "danovou klicku" bych neodsuzoval - myslim ze je to spravne reseni. Nac kriminalizovat drobne vcelare a to vcelari do 40 vcelstev jsou. Takovy zednik apod. muze vydelat na melouchu jiste vic nezdanenych penez nez vcelar s 10 vcelstvy.
Nezbeda Martin (alias nezmar)
> Tohle je ten správný názor. ještě bych dodal, že tyto ůdaje by > měla právě > obsahovat značka český med. > > Pepan > > > > Aby se vytvořilo povědomí o vlastnostech a kvalitách různých > medů (i > > medovin) podobně, jako je tomu u vína - tedy aby med bez > označení kvality, > > způsobu zpracování a původu byl automaticky považován za > podezřelý - > > nekvalitní. > > > > U vína je nepředstavitelné, že by vedle sebe byl za stejnou cenu > nabízeno> kvalitní přívlastkové víno a bezejmenná velkoobchodní > směska, obojí > podobně > > balené a za obdobnou cenu. A přitom právě tohle se děje u medu, kdy > > spotřebitelé i legislativa rozeznávají maximálně květový a > medovicový med > a > > dost. > > > > Svaz by měl, spíše než za velice sporné daňové kličky lobovat za > legislativu > > podporující kvalitativní rozvoj trhu s medem - zejména povinnost > označovat> med co nejvíce informacemi o kvalitě, způsobu > zpracování a původu. > > > > Ono by se pak snadno vysvětloval zákazníkovi rozdíl, kdyby měl > vedle sebe > > med označený jako: "pasterovaná filtrovaná směs medu, 50% Čína, 30% > > Brazílie, 20% Ukrajina" a druhý, označený jako: "Přírodní > podřipský s > > převahou lípy, léto 2004 ". Nebo: "Medovina z tepelně > stabilizované směsi > > medů, ochucená, řibarvená, dolihovaná" vedle: "Medovina přírodní > Lipová - > > přirozeně kvašená ze surového lipového medu." > > > > Honza Čáp > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8468
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu