78204

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Jan Vencl --- 9. 12. 2004
Re: podpora prodeje českého medu (8066) (8081) (8086) (8087)

A jaký má vliv ten HMF na kvalitu medu - měl jsem za to, že pokud med
skladuji v chladu a temnu, tak se s ním věkem nic neděje.

Díky

honza
----- Original Message -----
From: "Eman" <e-mail/=/nezadan.terramet.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Thursday, December 09, 2004 11:27 AM
Subject: Re: podpora prodeje českého medu


> >Kdo takový rozbor dělá a kolik to stojí?
> Například VU Dol, za asi 400 Kč? Mají tam ceník.
> HMF (HydroxMethylFurfural) vzniká v medu v závislosti na teplotě a času.
> Někde jsem měl grafy, ze kterých se dalo vyčíst podle mg HMF v 1 kg medu:
> pro ilustraci - Med je buď 2 roky starý při teplotě 20 C, nebo je čerstvý,
> ale byl zahřátý řekněme hodinu na 60 C. Nemůžu to najít, ale bylo to někde
> na Internetu. Problém je, jak si to doma změřit. Existuje metoda založená
> na nepřímé závislosti HMF a H2O2, takže se měří H2O2, ale i když na to
jsou
> prý testovací lakmusy, nemůžu se k nim dostat.
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8090


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Eman - Re: podpora prodeje českého medu
Předchozí:Havlík - Re: podpora prodeje českého medu


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu