78207

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



pan Josef Jiří Menšík --- 7. 12. 2004
Re: Cukr (8036) (8037)

rafinovaný cukr se vyrábí z nerafinovaného který obsahuje právě ony
nestravitelné látky

Pepan

----- Original Message -----
From: "Vh?jek" <e-mail/=/nezadan>
To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, December 06, 2004 1:00 PM
Subject: Re: Cukr


> Již jsem se na tuto skutečnost zde v konferenci ptal. Naše cukrovary
> rozlišovaly cukr afinovaný a rafinovaný. Rafinovaný se vyráběl z
> afinovaného tak, že v závěřečné fázi zpracování prošel právě procesem
> bělení a čištění. Pro vyšší obsah nestravitelných zbytků a tedy vyšší
> zaplňování výkalových váčků včel se nedoporučovalo použití afinovaného
> cukru pro krmení včel. V případě nepříznivých klimatických podmínek při
> zimování(teplný podzim a prosinec) počasí neumožňující prolet v únoru nebo
> počátkem ledna mohly být příčinou vzniku úplavice u včelstev a s obvyklým
> úhynem. Jak je to v tomto ohledu s polobílým cukrem se mi nepodařilo
> zjistit. Nabízely ho v Pennymarketu za ca 20,-Kč, ale na obale je pouze
> údaj o balírně a nic více. Takže já bych ho pro krmení nepoužíval.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8070


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:vhajek - Re: Propagace medu
Předchozí:pan Josef Jiří Menšík - Re: Cukr


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu