78207

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

jarda - začátečník --- 6. 12. 2004
Cukr

Pročítám diskuzi a chtel byhcse zeptat:
Je velký rozdíl když dám na zimní krmení jen POLOBÍLÝ CUKR

Děkuji za odpověď

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8036


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Vhájek --- 6. 12. 2004
Re: Cukr

Již jsem se na tuto skutečnost zde v konferenci ptal. Naše cukrovary rozlišovaly cukr afinovaný a rafinovaný. Rafinovaný se vyráběl z afinovaného tak, že v závěřečné fázi zpracování prošel právě procesem bělení a čištění. Pro vyšší obsah nestravitelných zbytků a tedy vyšší zaplňování výkalových váčků včel se nedoporučovalo použití afinovaného cukru pro krmení včel. V případě nepříznivých klimatických podmínek při zimování(teplný podzim a prosinec) počasí neumožňující prolet v únoru nebo počátkem ledna mohly být příčinou vzniku úplavice u včelstev a s obvyklým úhynem. Jak je to v tomto ohledu s polobílým cukrem se mi nepodařilo zjistit. Nabízely ho v Pennymarketu za ca 20,-Kč, ale na obale je pouze údaj o balírně a nic více. Takže já bych ho pro krmení nepoužíval.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8037


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Tomáš Ustohal --- 6. 12. 2004
Re: Cukr

Přesně na tuhle věc jsem se ptal přímo v cukrovaru a dostalo se mi odpovědi, že polobílý cukr je plně rafinovaný.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8042


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
pan Josef Jiří Menšík --- 7. 12. 2004
Re: Cukr

rafinovaný cukr se vyrábí z nerafinovaného který obsahuje právě ony
nestravitelné látky

Pepan

----- Original Message -----
From: "Vh?jek" <e-mail/=/nezadan>
To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, December 06, 2004 1:00 PM
Subject: Re: Cukr


> Již jsem se na tuto skutečnost zde v konferenci ptal. Naše cukrovary
> rozlišovaly cukr afinovaný a rafinovaný. Rafinovaný se vyráběl z
> afinovaného tak, že v závěřečné fázi zpracování prošel právě procesem
> bělení a čištění. Pro vyšší obsah nestravitelných zbytků a tedy vyšší
> zaplňování výkalových váčků včel se nedoporučovalo použití afinovaného
> cukru pro krmení včel. V případě nepříznivých klimatických podmínek při
> zimování(teplný podzim a prosinec) počasí neumožňující prolet v únoru nebo
> počátkem ledna mohly být příčinou vzniku úplavice u včelstev a s obvyklým
> úhynem. Jak je to v tomto ohledu s polobílým cukrem se mi nepodařilo
> zjistit. Nabízely ho v Pennymarketu za ca 20,-Kč, ale na obale je pouze
> údaj o balírně a nic více. Takže já bych ho pro krmení nepoužíval.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8070


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
pan Josef Jiří Menšík --- 7. 12. 2004
Re: Cukr

nejspíš žádný krom ceny barva cukru odvisí od doby kdy byla řepa zpracována
zprvu je krásně bílý a na konci kampaně je již žlutý a nelze dokonale
vyčistit.

Pepan

----- Original Message -----
From: "jarda - za??te?n?k" <e-mail/=/nezadan>
To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, December 06, 2004 12:41 PM
Subject: Cukr


> Pročítám diskuzi a chtel byhcse zeptat:
> Je velký rozdíl když dám na zimní krmení jen POLOBÍLÝ CUKR
>
> Děkuji za odpověď

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8069


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu