78159

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Vhájek --- 6. 12. 2004
Re: Cukr (8036)

Již jsem se na tuto skutečnost zde v konferenci ptal. Naše cukrovary rozlišovaly cukr afinovaný a rafinovaný. Rafinovaný se vyráběl z afinovaného tak, že v závěřečné fázi zpracování prošel právě procesem bělení a čištění. Pro vyšší obsah nestravitelných zbytků a tedy vyšší zaplňování výkalových váčků včel se nedoporučovalo použití afinovaného cukru pro krmení včel. V případě nepříznivých klimatických podmínek při zimování(teplný podzim a prosinec) počasí neumožňující prolet v únoru nebo počátkem ledna mohly být příčinou vzniku úplavice u včelstev a s obvyklým úhynem. Jak je to v tomto ohledu s polobílým cukrem se mi nepodařilo zjistit. Nabízely ho v Pennymarketu za ca 20,-Kč, ale na obale je pouze údaj o balírně a nic více. Takže já bych ho pro krmení nepoužíval.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8037


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Olda Vancata - Re: spam
Předchozí:jarda - začátečník - Cukr


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu