78693
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- R. Polášek (90.178.51.173) --- 3. 4. 2023
Re: Kolik medu máme na skladě??? (76750) (76751) (76752) (76753) (76758) (76759) (76762) (76775) (76779) (76780) (76786)
Kvašení jinak probihá asi tím systémem, že déle skladovaný dávno ztuhlý med při nějakém otevření či netěsnosti na svém povrchu v tenké mikrometrové tloušťce nasaje vlhkost a tam je potom hodně zředěný. Následně v té tenké povrchové hodně zředěné vrstvičce začnou kvasit kvasinky, které se tam náhodou ocitnou. jak se začnou kvasit a množit, začnou přitom přeměnou cukru produkovat taky vodu, která dále ten med ředí stále do víc do hloubky a kvasit tak začíná stále silnější vrstva medu. ke kvašení taky přispívá nejspíš i to, že na pvrchu medu budou nějaké živiny přinesené v nečistotách.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 76787
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu