78693
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- R. Polášek (90.178.51.173) --- 3. 4. 2023
Re: Kolik medu máme na skladě??? (76750) (76751) (76752) (76753) (76758) (76759) (76762) (76775) (76779) (76780)
Já jsem kdysi vrch ztuhlého medu s pěnou sbíral pro sebe. Pokud kvasil, byla to naopak příměs do slabého vlažného čaje nebo dokonce do čisté vody. Kdy se vytvořilo, hlavně pro léto, chuťově zajímavé pití.
Navíc my jsme med nepastovali, proto na vrchu medu vždy vedle pěny byly ještě nějaké zbylé nečistoty, které se tím odstranily.
My jsme skladovali med nejvíc v pětikilovkách od okurek, které jsme kdysi odkoupili od někoho, kdo nasbíral ty flašky na skleník a nakonec ho nedělal. A tam to rozehřát šlo snadno, nějaký sud s medem by byl problém. Dokonce mně připadalo, že když se taková flaška medu rozehřeje a potom třeba v zimě v chladu při teplotě +5 - + 10 st C ten med teplý 40 - 50 st C se přelívá tenčím proudem z flašky do flašky třeba desetrát, či dokud nezchladne a nezhoustne, z medu se odpaří znatelné množství vody a ten med se tak zahustí.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 76786
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu