78173

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



R. Polášek (90.178.51.173) --- 28. 7. 2018
Re: Trpká medovina (71976)

"Nedaří se mi medovina. Je sice prokvašená, silná ale nepříjemně trpká až nepitelná. Zákvas 20kg květového medu na 50 l, kvasinky Schimansky, živná súl Multiferm Plus, čiření bentonitem NaCalit, případně i želatinou. Kvašení v 54 l demiźónu s kvasnou zátkou. Převaření / nepřevaření nemá na trpkost vliv. Podezřívám kvasinky. Momentálě zkouším Dolské. Uvítám jakýkoukoliv zkušenost."
---------------------
Jaké konkrétně to byly kvasinky, protože Schimansky jich tam má několik? Jaké koření pro kořenění medoviny bylo použito a jakým způsobem bylo do medoviny přidáno? Med byl běžně vytočený nebo třeba řídký či z víček a podobně? Kvas pro medovinu byl dělán převařený nebo za studena?
Jakým způsobem byl z kvasinek provedený zákvas do medoviny?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 71982


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Radek HubaÄ? - Re: cukernatĂ??nÄ?­ medu
Předchozí:R. Polášek - Re: Trpká medovina


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu