78159

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Pavel Votrubec (e-mailem) --- 10. 2. 2015
RE: med (65940) (65942)

Nesouhlasím.
Nedělá dobře.
Med se ohřátím v mikrovlnce znehodnocuje na molekulární úrovni (elmg vlnění
a molekuly vody proměněné v páru).
Stačí si něco přečíst o tom, jak funguje mikrovlnka. A pravidlo ohřátí medu
nad 40°C je dost známé.
Ničí to enzimy a ze sacharidů dělá rakovinotvornou kyselinu HMF.
Doba ohřátí v mikrovlnce jen určí procento zničení medu.
A to si piš, že tam nebude časová lineární závislost.
Pavel

-----Original Message-----
From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of
e-mail/=/nezadan.iol.cz
Sent: Tuesday, February 10, 2015 9:19 AM
To: Včelařský mailing list
Subject: Re: med

Prosím o sdělení-kolega v práci ohřívá med v mikrovlnce. Dle mého názoru to
není správné, ale říct si nedá.

--------------

A dobře dělá.

Nikdo zatím nepopsal co by se medu mohlo stát.

Jediné hypotetické nebezpečí snad možná v lokálním přehřátí, pokud by
ohříval příliš intenzívně, ale to asi nedělá.

Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 65954


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující: - Re: med
Předchozí:BlaĹžena DvoĹ?ĂĄkovĂĄ - Re: med


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu