78433

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 12. 12. 2014
Re: medovina (65377) (65384)

"Zakalení může být zapříčiněno slezovatěním; Kdy kvašení neproběhlo dokonale
pro nedostatek minerálů. Na to ukazuje vysoký obsah zbytkového cukru.
Náprava se prování převařením, doplněním medu a živné soli, a následným
novým vykvašením"
Souhlas. To by také tím mohlo být. V takovém případě ale ten nedostatek minerálů mohl být klidně způsoben tím, že ty konkurenční slizovaté bakterie ty minerály prostě spotřebovaly pro sebe.
Převaření, doplnění medu a živin by bylo řešení, slizovaté bakterie se srazí v mnohem lépe filtrovatelnou sraženinu, která se odstraní a nová dávka zákvasu to zpracuje na správný produkt.
Akorát to už bude vařená medovina, celkový obsah cukrů a tím výsledný obsah lihu tam bude odhadem a chuť bude těmi slizovatými bakteriemi už pozměněna - možná upravit novou dávkou koření , louhovanou třeba za studena během kvašení v plátěném sáčku.
Musí si rozhodnout majitel, podle chuti atd, jestli to stojí za to nebo jestli nebude lepší udělat novou medovinu úplně znova.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 65386


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Standa Pe - Re: LĂŠÄ?enĂ­ proti varaĂłze.
Předchozí: -


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu