78433
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 12. 12. 2014
Re: medovina (65377) (65384)
"Zakalení může být zapříčiněno slezovatěním; Kdy kvašení neproběhlo dokonale
pro nedostatek minerálů. Na to ukazuje vysoký obsah zbytkového cukru.
Náprava se prování převařením, doplněním medu a živné soli, a následným
novým vykvašením"
Souhlas. To by také tím mohlo být. V takovém případě ale ten nedostatek minerálů mohl být klidně způsoben tím, že ty konkurenční slizovaté bakterie ty minerály prostě spotřebovaly pro sebe.
Převaření, doplnění medu a živin by bylo řešení, slizovaté bakterie se srazí v mnohem lépe filtrovatelnou sraženinu, která se odstraní a nová dávka zákvasu to zpracuje na správný produkt.
Akorát to už bude vařená medovina, celkový obsah cukrů a tím výsledný obsah lihu tam bude odhadem a chuť bude těmi slizovatými bakteriemi už pozměněna - možná upravit novou dávkou koření , louhovanou třeba za studena během kvašení v plátěném sáčku.
Musí si rozhodnout majitel, podle chuti atd, jestli to stojí za to nebo jestli nebude lepší udělat novou medovinu úplně znova.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 65386
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu