78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (213.155.225.220) --- 12. 12. 2014
Omlouvám se za překlep, jednotky mají být v kg/hl, samozřejmě. Pravděpodobně ji nemáte dokonale vykvašenou, proto je kalná. Dejte ji aspoň nad 20°C na tři týdny. Teď už měřením nelze nic posoudit, měří se jen při založení.
Doporučuji přidat něco kyselého, 1-2 limetky nakrájené na kostky i se slupkou na 10 litrů medoviny, trochu ovlivní i chuť.
Po vykvašení to lze urychlit čiřidly (osobně nepoužívám) do měsíce ji máte v lahvích. Filtrace není potřebná, tankuje se jen hadičkou nad dnem.
Martin H.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 65385
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu