78150

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



(e-mailem) --- 9. 11. 2014
Re:

Taky podobný případ Jednou ZO měla možnost získat za nepatrný peníz cukr pro
včely jenž pocházel z úklidu skladu V tom se opravdu NACHÁZELO NAČ SI JEDEN
VZPOMENE. ale to jsme věděli předem. Do krmítek jsme to museli lít přes
cedník. VÍCE VŠAK JIŽ NE!!!
O krmení včel na zimu se začalo hovořit krátce před I. světovou válkou, mezi
včelaři k tomu byl však odpor. Tehdy se klasicky zimovalo na medu a med se
odebíral až na jaře. Změnu v myšlení způsobil vlastně císař, nařízením
dodávek medu pro válčící vojáky spolu z nařízení příspěvku na nákup cukru
pro včelaře. Velmi brzy pak včelaři zjistili, že včelstva na cukru zimují
mnohem lépe a stalo se to pak všeobecnou praxí. Příspěvek na zimování nám
pak byl zrušen až v roce 2000.

pepan


---------- Původní zpráva ----------
Od: Blažena Dvořáková <bl.dvorakova/=/email.cz>
Komu: vcely/=/v.or.cz
Datum: 8. 11. 2014 22:55:07
Předmět: Re:

"Rád kdybych neměl pravdu. Za 46 let včelaření jsem pár tun pokrmil a proto
jsem to napsal co se tam taky dalo najít. Co to tedy bylo v těch 5 kg
sáčcích . Já to napsal jako otázku , že to nesladilo voda zůstala bílá. A to
okopávání? Vyučíl sem se zahradníkem , tak že sem si za soudruhů zažil
motyčky o čem se ti nni nezdá. I když to byla krásná léta. Standa


---------- Původní zpráva ----------

Od: stanislavpe/=/atlas.cz

Komu: Včelařský mailing list <vcely/=/v.or.cz>

Datum: 8. 11. 2014 21:10:06

Předmět:


"Uvědomujete si vůbec, jaké nesmysly tady o cukru píšete. Cukr je potravina

a podléhá před distribucí přísné kontrole jak po chemické stránce, tak po

stránce nečistot a sladivosti. Pokud by tam zbytkové vápno, tak budete mít

bílý povlak na sklenici nebo na dně rozpouštěcí nádoby. Pokud se toto

někoho dotkne, tak ať promine, ale nevydržel jsem a musel reagovat. Cukrem

krmíme protože tam je minimum pevných částic (popelovin) a med jim bereme

nejen kvůli vlastnímu prospěchu, ale protože tam je daleko víc pevných

částic než v cukru. Ono od pěstování řepy kdysi záda bolela, jednocení,

okopávání, ruční osekání chrástu to bylo něco oni to obvykle dělaly ženy,

přidělili jim řádky a starejte se. Dnes je to pohoda.""

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 65084


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Josef.Mensik - Re:
Předchozí:R. Polďż˝ek - kvalita cukru Re:






Klikněte sem pro nápovědu