78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Jan Cervenka (e-mailem) --- 30. 4. 2013
Re: (61221)
Dne Tuesday 30 of April 2013 10:20:18 Josef.Mensik/=/seznam.cz napsal(a): > ANO, to všechno jde, > Také se do do kvalitních medů míchají ty nekvalitní, a tak se srovná > norma. > > Přidávají se škroby, aby med nekrystalizoval. > Přehřívají se ze stejného důvodu. > Přibarvují, aby měl zákazníkem požadovanou barvu. > ALE JE TO PAK OPRAVDU MED? > KONTROLNÍ ORGÁNY SE S TĚMITO METODAMI SETKÁVAJÍ PRAVIDELNĚ. A JE OPRAVDU > NUTNÉ SE K TOMU PŘIDÁVAT. > Rozhodně si také nemyslím, že je to správná cesta k pokroku ve včelařství. > Med by měl do požadované kvalit dozrát ve včelstvu a ne jinak. To pak > nemusí být ani zdaleka ta správná kvalita. > > pepan >
no nevim, jestli snizit z 21 na 18 je to same, jako pridat skrob, nebo barvu. Se skrobem bych mel problem, s odebranim trochou vody ne. Samozrejme nemam na mysli to , co jsem videl na jednom indickem videu, kde pomalu kazdy den "zdimaly" vcelstva, co nemely ani mednik a sladinu od nich odebiral zavod, co to vysusil a byl med.
--
S pozdravem
Jan Cervenka
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 61223
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu