78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 30. 4. 2013
Re:
Jěště jsem chtěl dodat; bylo mnoho roků kdy jsem v doletu řepku neměl a toho prvního medu bylo vždy víc než dost z jiných zdrojů.
---------- Původní zpráva ----------
Od: Josef.Mensik/=/seznam.cz
Datum: 30. 4. 2013
Předmět: Re:
"ANO, to všechno jde,
Také se do do kvalitních medů míchají ty nekvalitní, a tak se srovná norma.
Přidávají se škroby, aby med nekrystalizoval.
Přehřívají se ze stejného důvodu.
Přibarvují, aby měl zákazníkem požadovanou barvu.
ALE JE TO PAK OPRAVDU MED?
KONTROLNÍ ORGÁNY SE S TĚMITO METODAMI SETKÁVAJÍ PRAVIDELNĚ. A JE OPRAVDU
NUTNÉ SE K TOMU PŘIDÁVAT.
Rozhodně si také nemyslím, že je to správná cesta k pokroku ve včelařství.
Med by měl do požadované kvalit dozrát ve včelstvu a ne jinak. To pak nemusí
být ani zdaleka ta správná kvalita.
pepan
------ Původní zpráva ----------
Od: Jan Cervenka <vcely-konference/=/vcelarstvi.org>
Datum: 30. 4. 2013
Předmět: Re:
"anebo jit cestou EU a vysusovat, bud teplem, nebo mrazem.
Dne Tuesday 30 of April 2013 08:15:18 Josef.Mensik/=/seznam.cz napsal(a):
> No tak, to je med akorát tak na výrobu medoviny nebo pro pekaře. Po nějaké
> době tak akorát tak pro kafilérii.
> Takovým medem se dělá včelařům jen ostuda.
> 21% je povoleno jen pro vřesový
> 20% EU
> 18% Český med
>
> pepan
>
>
> ---------- Původní zpráva ----------
> Od: Zdenek <e-mail/=/nezadan>
> Datum: 30. 4. 2013
> Předmět:
>
> "3/ Jak je voda na jednadvaceti beru, protože čekat je riziko rojení.
>
> ---------
>
> není nad med s jednadvaceti"
--
S pozdravem
Jan Cervenka""
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 61222
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu