78082
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 30. 4. 2013
Re:
ANO, to všechno jde, Také se do do kvalitních medů míchají ty nekvalitní, a tak se srovná norma.
Přidávají se škroby, aby med nekrystalizoval. Přehřívají se ze stejného důvodu. Přibarvují, aby měl zákazníkem požadovanou barvu. ALE JE TO PAK OPRAVDU MED? KONTROLNÍ ORGÁNY SE S TĚMITO METODAMI SETKÁVAJÍ PRAVIDELNĚ. A JE OPRAVDU NUTNÉ SE K TOMU PŘIDÁVAT. Rozhodně si také nemyslím, že je to správná cesta k pokroku ve včelařství. Med by měl do požadované kvalit dozrát ve včelstvu a ne jinak. To pak nemusí být ani zdaleka ta správná kvalita.
pepan
------ Původní zpráva ----------
Od: Jan Cervenka <vcely-konference/=/vcelarstvi.org> Datum: 30. 4. 2013 Předmět: Re:
"anebo jit cestou EU a vysusovat, bud teplem, nebo mrazem.
Dne Tuesday 30 of April 2013 08:15:18 Josef.Mensik/=/seznam.cz napsal(a): > No tak, to je med akorát tak na výrobu medoviny nebo pro pekaře. Po nějaké > době tak akorát tak pro kafilérii. > Takovým medem se dělá včelařům jen ostuda. > 21% je povoleno jen pro vřesový > 20% EU > 18% Český med > > pepan > > > ---------- Původní zpráva ---------- > Od: Zdenek <e-mail/=/nezadan> > Datum: 30. 4. 2013 > Předmět: > > "3/ Jak je voda na jednadvaceti beru, protože čekat je riziko rojení. > > --------- > > není nad med s jednadvaceti"
--
S pozdravem
Jan Cervenka"
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 61221
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu