78210

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radek HubaÄ? (e-mailem) --- 3. 4. 2013
Re: Re: Re: Re: Re: tinktura

bodejť by nebyl česnek účinnější než voda..

Radek


---------- Původní zpráva ----------

Od: Josef.Mensik/=/seznam.cz

Datum: 3. 4. 2013

Předmět: Re: Re: Re: Re: tinktura


"já mám doma akorát takovýto recept na angínu a vnitřní užití,

ale chleba se sádlem a česnekem je chutnější a účinnější.



Pepan





---------- Původní zpráva ----------

Od: Radek Hubač <drh/=/seznam.cz>

Datum: 3. 4. 2013

Předmět: Re: Re: Re: tinktura



"Josefe, prosím, píšeš své osobní názory jako obecná tvrzení. Kde jsi přišel



na 5% tinkturu? již13 let jako lékař přednáším o včelích produktech a učím i

v Nasavrkách, že 40% tinktura již funguje a 60% je maximum co se smí dát na

kůži a sliznici, jinak by došlo k vysušení až poleptání. Tedy lze zcela

běžně použít neředěou 40-60% tinkturu.



Radek





---------- Původní zpráva ----------



Od: Josef.Mensik/=/seznam.cz



Datum: 3. 4. 2013



Předmět: Re: Re: tinktura





"Vždyť je to úplně jedno



Propolis se rozpouští v lihu Je jedno kolik % má .Dám ho rozpustit co se



rozpustí to se rozpustí a dostanu jen surový roztok ke bude líh nasycen



propolisem. Tento pak v konečné fázi se ředí na 5% lihový roztok. Důležité



je tady znát počáteční hodnotu a pak podle křížové tabulky správně naředit.







pepan







---------- Původní zpráva ----------



Od: vojtech.langer/=/gmail.com <vojtech.langer/=/gmail.com>



Datum: 3. 4. 2013



Předmět: Re: tinktura







"Taktiež som dospel k rovnakému záveru. Ale pod 40% by som určite nešiel.







Vojto.







Dňa 02.04.2013 21:47 Radek Hubač wrote / napísal(a):



> Po mnoha litrech ?yrobené tinktury stále doporučuji 40-60%líh.



>



> Radek



>



>



> ---------- Původní zpráva ----------



>



> Od: Martin Černý <ustec/=/post.cz>



>



> Datum: 2. 4. 2013



>



> Předmět: tinktura



>



>



> "Pánové, jakou používáte lihovinu k výrobě tinktury? Doteď jsem používal



60%



>



> líh, ale už došel. :-)



>



> Díky Martin."""""

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 60969


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Josef.Mensik - Re: Re: Re: Re: Re: Re: tinktura
Předchozí:Josef.Mensik - Re: Re: Re: Re: tinktura






Klikněte sem pro nápovědu